Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Australian Cattle Dog

Deze compacte, middelgrote, gespierde hond is volgroeid 46-51cm hoog (reuen) of 43-48cm hoog (teven) en weegt tussen de 17 en 23kg. De vacht kan allerlei kleuren hebben: blauw, taankleurig, zwart, rood en alle combinaties daarvan. Meer informatie vind je in de rasstandaard.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Australian Cattle Dog is van nature wantrouwig richting onbekenden en heeft een sterk waakinstinct. Daarom is vroege en uitgebreide socialisatie erg belangrijk. Het wordt aanbevolen om de hond al vroeg aan te leren dat hij niet mag bijten, aangezien ze kunnen bijten als ze overenthousiast zijn. Deze hond is trouw aan zijn gezin, maar vraagt ook veel aandacht, en is daarom het beste af bij ervaren baasjes.

Oorsprong

Land van herkomst: Australië

In de 19e eeuw gingen Collies met veehoeders mee naar Australië. Er was echter behoefte aan een sterker ras voor de ruige omstandigheden en het lastige vee. Daarom werden er gedurende zestig jaar verschillende honden met verschillende eigenschappen gekruist, waaronder de Dingo, verschillende Collies en Herdershonden, de Kelpie, Dalmatiër en de Bull Terriër. Aan het einde van de 19e eeuw werd er een hond geproduceerd die vee kon hoeden (door ze in de hielen te happen), met mensen kon werken, eigen initiatief toonde en de elementen kon weerstaan - zowel extreme regen, als kou en hitte.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!