Your Pet, Our Passion.

Border Collie

De Border Collie is een middelgrote, goedgebouwde hond. Zijn vacht kan kort of middellang zijn en is meestal zwart met wit, hoewel andere kleuren ook voorkomen in combinatie met wit (zoals bruin, blauw merle, rood en een driekleurig patroon). Volwassen reuen zijn ongeveer 53 cm hoog, teven zijn iets kleiner. Deze honden wegen tussen de 14 en 20 kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Border Collie staat altijd klaar om te werken. Hij is aandachtig, levendig en alert. Hij heeft een zeer hechte band met zijn baasje en familie, maar als hij niet voldoende kan bewegen is hij geen ideale hond voor gezinnen met erg jonge kinderen. Het zit in zijn natuur om alles wat beweegt te hoeden, waaronder ook kleine kinderen! Als hij niet fysiek en mentaal worden uitgedaagd gaat hij zich vervelen, waardoor hij gedragsproblemen of ongewenst gedrag gaat vertonen, want zijn hersenen zijn altijd actief.

Oorsprong

Hoewel de Border Collie pas in 1915 zijn huidige naam kreeg, bestonden ze al in de 18e eeuw. Border Collies werkten honderden jaren met herders in de het grensgebied tussen Schotland en Engeland en werden gefokt voor hun werkvermogen. Sommige Border-fokkers vrezen dat de nadruk die wordt gelegd op hun uiterlijk en schoonheid het ras kan ruïneren en concentreren zich daarom voornamelijk op hun werkkwaliteiten. Er zijn vaak verschillen tussen showhonden en werkhonden.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!