Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog is een kleine/middelgrote, elegante en sierlijke hond. Hij heeft een prachtige, lange vacht, weelderige manen rond de nek en borst en extra lange haren op de poten en staart. De vacht kan verschillende kleuren, patronen en combinaties hebben, zie de rasstandaard voor meer informatie. Een volwassen reu
is ongeveer 37cm hoog en een teefje 35,5cm. Het gewicht van een volgroeide shetland sheepdog is 6-12kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Shetland Sheepdog ziet er elegant en gracieus uit, maar is ook een actieve, krachtige werkhond die barst van energie. Hij is enorm toegewijd aan zijn baasje en kan afstandelijk zijn richting onbekenden. Daarnaast is hij altijd alert en zal hij je op de hoogte stellen als er iets ongebruikelijks gebeurt: dit kan problemen opleveren met je buren als je zijn neiging tot blaffen niet goed onder controle hebt.

Oorsprong

Land van herkomst: Shetlandeilanden

Dit ras is vernoemd naar de Shetlandeilanden, een eilandengroep ten noordoosten van Schotland, waar deze hond als ras werd ontwikkeld. De Shetland Sheepdog werkte als herdershond, soms onder barre omstandigheden. Dit ras is een combinatie van allerlei soorten honden, waaronder een keesachtige en een Schotse herdershond. Een bewoner van de Shetlandeilanden genaamd James Loggie combineerde de hond met een kleine ruwharige Collie en daaruit ontstond de hond zoals we hem nu kennen. Dhr. Loggie werd in 1908 de eerste secretaris van een Shetland Sheepdog fokvereniging.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!