Your Pet, Our Passion.

Bouvier des Flandres

De Bouvier is een potige, sterke en compacte hond met een krachtige, stoere uitstraling. Hij heeft een weelderige, ruwharige vacht die er slonzig uitziet, een baard, een snor en borstelige wenkbrauwen. Bouviers kunnen alle kleuren hebben, van reebruin tot zwart en getijgerd. Volwassen teefjes hebben een schofthoogte van 59-65cm en wegen 27-35kg. Volwassen reuen zijn 62-68cm en wegen 35-40kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Ondanks hun imposante uiterlijk heeft de Bouvier des Flandres een stabiel temperament en is hij vriendelijk in de omgang, waardoor hij een ideaal gezinsdier is. Hij beschermt zijn gezin en huis, en hoewel hij gereserveerd is tegenover onbekenden, wordt hij nooit agressief. Thuis zijn ze rustig, kalm en gevoelig voor hun omgeving. Als ze op jonge leeftijd bekend zijn geraakt met andere honden en huisdieren, zullen ze deze accepteren.

Oorsprong

Land van herkomst: België

Het is onbekend waar dit ras precies vandaan komt, maar vanaf de 17e eeuw werden alle honden die met vee werkten 'Bouviers' genoemd. Elke regio had zijn eigen naam en soort. Deze honden waren uitstekende drijvers en bewakers. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is de Bouvier bijna helemaal uitgedund en veel zeldzame soorten zijn uitgestorven. De enige twee soorten die het hebben overleefd zijn de Bouvier des Flandres en de Bouvier des Ardennes. Zowel Frankrijk als België zeggen dat de Flandres uit hun land afkomstig is. Het feit dat het ras tijdens de oorlogsjaren is blijven bestaan, is te danken aan de Belgische oorlogsveteraan Kapitein Darby.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!