Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Riesenschnauzer

De Riesenschnauzer is een grote imposante hond die alert is en een krachtige, gedrongen bouw heeft. Volwassen reuen zijn 65-70cm hoog en teven 60-65cm. Een volwassen reu weegt ongeveer 45kg. De ruwharige vacht is zwart of peper en zout (licht- en donkergrijs).

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Riesenschnauzer ziet er groot en imposant uit, maar heeft een opgewekt karakter. Hij kan goed overweg met andere honden en huisdieren, hoewel het belangrijk is om hem vroeg te socialiseren en kennismakingen zorgvuldig te begeleiden. Ze kunnen vaak beter overweg met honden van het andere geslacht. Het is een natuurlijke waakhond, die alert is en gaat blaffen om je aandacht te trekken, indien nodig.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De Riesenschnauzer stamt af van een middelgrote ruwharige Pinscherachtige hond die in de 15e eeuw in het Duitse Beieren werd gebruikt om ratten te vangen en andere taken te doen op de boerderij. De drie verschillende Schnauzerhonden stammen af van deze hond. In de 19e eeuw werden deze honden gekruist met grotere herdershonden en mogelijk de Duitse Dog. Daaruit ontstond de grote Riesenschnauzer die we nu kennen. Deze hond werd gebruikt om vee naar de markt te drijven en wordt tegenwoordig veel gebruikt door politie en beveiliging.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!