Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Rottweiler

De Rottweiler is een grote, compacte hond met een kenmerkende effen zwarte vacht en opvallende roestkleurige vlekken. Voor zijn formaat is hij sterk en kracht, maar hij kan ook goed rennen en springen. Een volwassen vrouwtje heeft een hoogte van 58-64cm en weegt ongeveer 38kg. Een volwassen mannetje is 63-69cm en weegt rond de 50kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Een Rottweiler is onvoorwaardelijk trouw aan zijn baasje en gezin en zal zijn familie en huis van nature bewaken. Helaas is het een populair ras voor gewetenloze fokkers en daarom is het belangrijk om een goed gefokte, goed gesocialiseerde pup te vinden, want het temperament kan per hond verschillen. Het belang van vroege socialisatie en training kan niet genoeg worden benadrukt. Dit ras is niet geschikt voor onervaren baasjes.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De voorouders van de Rottweiler zijn mogelijk de honden die door de Romeinse legioenen werden gebruikt om hun vee te hoeden en drijven tijdens hun trektochten door de Alpen. In de middeleeuwen werden deze honden in het Duitse Rottweil gekruist met lokale herdershonden en daaruit ontstond de Rottweiler 'metzgerhund', wat slagershond betekent. Slagers gebruikten deze honden om hun vee te drijven en bewaken, terwijl ze te voet van stad naar stad trokken. In de 19e eeuw werd het drijven van vee verboden in Duitsland en waren er steeds minder Rottweilers. In 1914 werden ze echter weer ingezet voor de oorlog, vanwege hun fysieke en mentale capaciteiten.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!