Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Dobermann

De Dobermann is een redelijk groot, krachtig, maar elegant dier. Zijn vacht is zacht, kort en kan verschillende kleuren hebben zoals bruin, zwart, blauw of reebruin met roestkleurige vlekken. Hij heeft een trotse lichaamshouding en doet daarom denken aan een volbloed paard. Een volwassen mannetje is ongeveer 69cm hoog en een volwassen vrouwtje 65cm. Volgroeid wegen ze ongeveer 32-45kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Dobermanns hebben mentale en fysieke activiteit nodig. Ze moeten goed worden getraind, want als ze zich vervelen leidt dat tot gedragsproblemen. Als hij op jonge leeftijd kennismaakt met andere honden, huisdieren en kinderen, is hij een liefdevolle gezinshond. Hij is loyaal en aanhankelijk en beschermt zijn huis. Hij hecht zich meestal aan één baasje en wil niet geplaagd worden. Kinderen moeten goed leren omgaan met deze hond. De eigenaar is verantwoordelijk voor het gedrag van de hond. Als je geen tijd of ervaring hebt met honden, is dit niet het juiste ras.

Oorsprong

Een Duitse nachtwaker, hondenvanger en belastinginner genaamd Louis Dobermann had behoefte aan de ultieme beschermhond, om hem bij te staan tijdens zijn rondes. Daarom creëerde hij eind 19e eeuw dit ras. Waarschijnlijk gebruikte hij de Rottweiler en Duitse Dog voor hun formaat en kracht, de Greyhound voor zijn snelheid en de Manchester Terriër voor zijn zachte vacht, gracieuze lichaam en vasthoudendheid. Andere rassen die misschien werden gebruikt, zijn de Schnauzer, Duitse Pinscher, Duitse herder, Duitse staande hond en de Weimaraner. De eerste Dobermann (of 'dobie') werd in 1893 in een Duits stamboek geregistreerd.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!