Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Briard

De Briard is een grote (maar geen zware), knappe hond met een kenmerkende lange vacht. Hij is meestal zwart en reebruin, maar grijs komt ook voor. Het zijn gespierde, stoere en goed gebouwde honden. Met hun gespierde nek houden ze hun kop trots omhoog. Ondanks al het haar dat ze rondom de ogen hebben is hun zicht uitstekend! Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 58-65cm en wegen ongeveer 34kg. Volwassen teven zijn 61-69cm en wegen ongeveer 38,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Briard is van nature beschermend, alert en dapper en kan moeite hebben met andere honden als hij niet goed onder controle wordt gehouden. Hij zal andere huisdieren accepteren, als ze op een goede manier worden geïntroduceerd. Hij is het gelukkigst als hij onderdeel uitmaakt van een gezin en is wantrouwig richting onbekenden. De briard is een levendige hond die graag spelletjes doet, maar hij is ook onstuimig. Daarom is het belangrijk om goed op te letten als er jonge kinderen bij hem in de buurt zijn.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

De exacte herkomst van de Briard is niet bekend, maar waarschijnlijk is deze hond in de middeleeuwen in Europa ontstaan uit kruisingen tussen Oosterse herdershonden en lokale waakhonden. In Frankrijk leidde deze combinatie tot de Briard. Het verhaal gaat dat ene Aubry van Montdidier vermoord werd en zijn hond was de enige getuige. De hond bleef de moordenaar continu volgen en de koning werd op de hoogte gesteld van deze situatie. Hij beval een duel tussen de moordenaar en de hond (wat vaker voorkwam in de middeleeuwen). De hond won! Door de fysieke conditie en het werkvermogen van de Briard wordt gedacht dat hij afstamt van Aubry's hond. De naam is afgeleid van de Franse regio Brie.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!