Your Pet, Our Passion.

Beauceron

Deze indrukwekkende hond is groot en gespierd en weegt ongeveer 30-38,5kg als hij volgroeid is. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 65-70cm en teven zijn ongeveer 68cm hoog. De korte vacht is zwart met specifieke taankleurige vlekken, of driekleurig (grijs en zwart met taankleurige vlekken).

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Beauceron is onbevreesd, moedig en hij leert snel. Het is een mensenhond die niet graag lange tijd alleen is. Hij heeft echter ook een sterke wil en heeft behoefte aan training en beweging. Daarom is dit niet een ideaal ras als je voor het eerst een hond neemt, hij heeft een ervaren baasje nodig. Verder is hij van nature wantrouwig richting onbekenden, vroege socialisatie is daarom van belang.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

Dit ras ontstond in de regio Beauce in Noordwest-Frankrijk, waarschijnlijk al in de late 16e eeuw, en staat bekend om de 'rode sokken' (bas rouge) die kenmerkend zijn voor zijn vacht. De Beauceron werd gebruikt om vee te drijven en bewaken en is de grootste van de Franse schaapherdershonden. Het ras is nauw verwant aan de briard, een ras met langer haar. De Beauceron werd in de wereldoorlogen gebruikt als waakhond en om berichten van de ene loopgraaf naar de andere te brengen. Ook vandaag wordt dit ras nog vaak gebruikt door het leger en de politie.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!