Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Schotse Herdershond / Collie (langhaar)

Schotse Herdershond / Collie (langhaar)

De Schotse Herdershond of ook wel langharige Collie genoemd, is een middelgrote tot grote hond met een waardige schoonheid en een lieve, expressieve uitstraling. Ze hebben een weelderige vacht in de kleuren zwart, zwart en wit, driekleurig of blauw merle, en een lange snuit. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 56-61cm en wegen 27-34kg, volwassen teven zijn 51-56cm hoog en wegen 23-30kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Schotse Herdershonden zijn van nature vriendelijk en zijn niet snel nerveus of agressief. Het zijn blije honden die zich sterk hechten aan hun gezin. Ze zijn erg beschermend richting hun thuisomgeving, maar ze zullen gasten een warm welkom geven. Schotse Herdershonden leren snel en zijn in hun element als ze worden uitgedaagd tijdens een training.

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

Er wordt aangenomen dat de Schotse Herdershond afstamt van honden die de Romeinse veroveraars in 50 voor Christus vergezelden én van Schotse honden. Hun naam is waarschijnlijk afkomstig van een bepaald soort zwart schaap, de Colley, die in de Schotse Laaglanden wordt gehouden. Rond 1860 was de Engelse Koningin Victoria helemaal weg van deze honden toen ze haar Schotse landgoed in Balmoral bezocht. Ze nam er een aantal mee terug naar Windsor Castle. De langharige Collie stond toen bekend als de Scottish Sheepdog en deed in de Birmingham Dog Society Show voor het eerst mee aan een hondenshow. Daarna werd het al snel een populaire hond.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!