Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Dalmatiër

Dit hondenras staat bekend om zijn unieke, gevlekte vacht, die kort, zacht en glanzend is. De vlekken zijn zwart of leverkleurig op een witte achtergrond. De Dalmatiër heeft een krachtige bouw. Het zijn goed geproportioneerde, sterke, gespierde honden. Een volwassen dalmatiër weegt 23-25kg. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 58-61cm en volwassen teven zijn 56-58cm hoog.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Dalmatiër is vriendelijk en sociaal, maar als hij niet voldoende beweging krijgt, kan hij hyperactief worden. Hij is een toegewijde en loyale hond die zijn baasje graag tevreden stelt: ze zijn gek op gezelschap en plezier maken. Hun kracht en uithoudingsvermogen kan echter uitdagend zijn voor sommige baasjes. Dalmatiërs worden pas rustig als ze twee jaar oud zijn, soms zelfs nog later!

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De Dalmatiër is een oeroud ras en kwam rond 2000 voor Christus al voor op Griekse friezen en plaquettes. Ze stonden daarop afgebeeld samen met de triomfwagens van het oude Griekenland, Rome en Egypte. Daarnaast zijn er zeer oude beschrijvingen van het ras gevonden in Dalmatië, waar de naam vandaan komt. Dalmatiërs werden gebruikt als oorlogshonden, grensbewakers, schaapsherders, jachthonden, circushonden en om wagens en koetsen te trekken. Waar ze ook precies vandaan komen, Dalmatiërs werken in ieder geval sinds de middeleeuwen al samen met paarden.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!