Your Pet, Our Passion.

Weimaraner (kort/glad haar)

De Weimaraner is met zijn zilvergrijze, glanzende, korte vacht een van de meest opvallende hondenrassen. Dit is de jachthond met de hoogste schofthoogte. Het is een elegante hond die snel is en een groot uithoudingsvermogen heeft. Zijn vacht kan kortharig of langharig zijn, maar de laatste variant komt minder vaak voor. De vacht van deze hond is meestal zilvergrijs met een muisgrijze of reegrijze gloed. Een volwassen reu is 61-69cm hoog en weegt ongeveer 27kg. Teven zijn 56-64cm en wegen ongeveer 22,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Weimaraner is een allround hond die dol is op het gezinsleven. Hij is vriendelijk en energiek, maar is dankzij zijn instinct ook een uitstekende waakhond. Hij heeft een sterke wil en is geen ideaal ras als je voor het eerst een hond neemt. Als je ervaring hebt met honden en hem kan socialiseren, trainen en voldoende beweging kan bieden, is hij een geweldig gezelschapsdier.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

In de vroege zeventiende eeuw stond deze hond op een schilderij van Anthony Van Dyke. Waarschijnlijk is dit ras afkomstig van een lijn die vergelijkbaar is met de Duitse Staande hond, waarin de bloedhond ook is verwerkt, net als een of meerdere zweethonden. Het ras is vernoemd naar het hof van Karel August, de groothertog van Weimar, en werd ooit gebruikt om op groot wild te jagen, zoals wolven, wilde katten, herten, poema's, beren, enz. Toen het groot wild tegen het einde van de 19e eeuw was verdwenen uit Europa, werd de Weimaraner een zeldzaam ras. Dankzij selectief fokken werd het vervolgens een jachthond voor klein wild en een vogelhond.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!