Your Pet, Our Passion.

Vizsla korthaar

Dit is een robuuste, edele, middelgrote hond. Een volwassen Vizsla-reu heeft een schofthoogte van 57-64cm en een volwassen teef is 53-60cm. Ze wegen 20-30kg. De korte, dichte vacht is zacht en heeft een opvallende roodgoude kleur.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Hongaarse Vizsla heeft een rijk karakter en is een vrolijke, levendige gezelschapshond voor mensen die hem voldoende tijd en aandacht kunnen geven. Het is een gevoelige hond die graag actief is en nieuwe dingen leert. Hij doet het heel goed tijdens trainingen, als ze uitdagend zijn en hij wordt beloond. Verder zal hij zijn baasjes van nature beschermen.

Oorsprong

Land van herkomst: Hongarije

Het Vizsla-ras bestaat al eeuwenlang. Er zijn duizend jaar oude Karpataanse beeldhouwwerken gevonden, die een nomadische Magyar uitbeelden die op jacht is met een valk en een hond die veel op de Vizsla lijkt. Tijdens de twee wereldoorlogen stierf het ras bijna uit, maar toegewijde fokkers hebben het ras nieuw leven ingeblazen met Vizsla's die Hongarije uit werden gesmokkeld. Het ras is tegenwoordig populair als HPR-hond (hunt, point, retrieve). Het is ook een geliefd gezelschapsdier.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!