Your Pet, Our Passion.

Pointer

De Pointer is een gespierde, elegante hond. Zijn meest opvallende kenmerk is de typische Pointer-houding: de staart en één voorpoot in de lucht en zijn kop richting zijn beoogde prooi. Hij houdt zijn kop trots omhoog. Zijn vacht is zacht, steil, kort en glanzend en kan verschillende kleuren hebben (meer informatie vind je in de rasstandaard). Een volwassen reu is 63-69cm hoog en weegt 30kg. Een volwassen teefje is 61-66cm en 26kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Pointers zijn populaire werkhonden. Het zijn vriendelijke en aanhankelijke huisdieren die goed overweg kunnen met andere honden en huisdieren, als ze op jonge leeftijd worden geïntroduceerd. Het zijn geen ideale waakhonden, want ze begroeten iedereen even enthousiast. Ze zullen wel blaffen als er iemand voor de deur staat.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De exacte herkomst van de Pointer is niet helemaal duidelijk: het is niet zeker of ze afstammen van de Pointers uit Spanje of uit andere Europese landen. Wat wel vaststaat is dat Engelse Pointers al in de 17e eeuw bestond op de Britse eilanden, waar ze gebruikt werden om wild aan te geven (in het Engels 'pointing') aan jagers. Deze honden werkten bij de jacht op hazen samen met Greyhounds. Aan het begin van de 18e eeuw werd vogelschieten populair en toen werd het talent van deze hond goed zichtbaar. Tegenwoordig zijn Pointers nog steeds uitstekende jachthonden.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!