Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog heeft een grote, brede, ronde kop met veel rimpels. Hij heeft een stevige, gespierde nek en een lichaam met een diepe, brede borst. De vacht van de Bordeaux Dog is kort, voelt zacht aan en kan alle tinten reebruin zijn. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 60-68cm en wegen minimaal 50kg. Volwassen teven zijn 58-66cm hoog en wegen minimaal 45kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Bordeaux Dogs hechten zich aan hun gezin en zijn niet graag lang alleen. Ze beschermen hun familie en territorium als ze een bedreiging waarnemen. Als ze goed gefokt, gesocialiseerd en getraind worden, kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze stellen hun baasje graag tevreden en moeten op een consistente en rustige manier worden getraind.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

De Bordeaux Dog is een eeuwenoud ras uit Frankrijk, en stamt waarschijnlijk af van de Romeinse Molosser. Ze werden in de 12e eeuw op Franse landgoederen gebruikt om op varkens, everzwijnen, wolven en beren te jagen. In de middeleeuwen werden ze gebruikt om vee te drijven. Ze werden zelfs ingezet in de oorlog en om vee te beschermen, en werden ook gebruikt voor hondengevechten. In de 20e eeuw werd het ras minder populair, maar er zijn er nu weer steeds meer van.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!