Your Pet, Our Passion.

Mastino Napoletano

De majestueuze Mastino Napoletano is sterk en gespierd en is iets langer dan dat hij hoog is. Een volwassen reu is 65-75cm hoog en weegt 50-70kg, teven zijn iets kleiner. De korte, dichte vacht kan verschillende kleuren en tinten hebben (zwart, blauw, grijs, bruin), waaronder getijgerd, en zijn huid hangt enigszins losjes over zijn lichaam en kop.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Omdat hij een waakhond is, is de Mastino Napoletano altijd waakzaam. Hij is stabiel en loyaal naar zijn baasjes en enigszins afstandelijk. Door zijn beschermende instinct is vroege socialisatie essentieel en heeft hij een ervaren baasje nodig. Als hij samen met een andere hond wordt opgevoed, vindt hij dat prima, maar een hond van het andere geslacht is dan de beste optie. Denk ook goed na over de kosten om zo'n grote hond te verzorgen.

Oorsprong

Land van herkomst: Italië

De Mastino Napoletano stamt af van de eeuwenoude Molossus, een grote, stoere waakhond die door de Romeinen werd gebruikt. Hij werd waarschijnlijk gebruikt in de arena's en ook als angstaanjagende oorlogshond. De Mastino Napoletano werd ook ingezet als politiehond en in zijn originele rol als waakhond. Het verhaal gaat dat toen hij op de landgoederen van Napels werkte, hij instinctief aanvoelde waar de grenzen van het landgoed lagen en dat hij werd vrijgelaten om het gebied te beschermen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!