Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Chow Chow (ruwhaar)

De ruwharige Chow Chow is een korte, compacte hond met een vierkante bouw. Zijn staart krult over zijn rug en de binnenkant van zijn mond en zijn tong zijn blauw/zwart van kleur. Er zijn twee soorten vachttypen: een ruwe en een gladde, die allerlei verschillende kleuren kunnen hebben (zwart, rood, blauw, reebruin, crèmekleurig of wit). Volwassen mannetjes hebben een schofthoogte van 48-56cm en wegen ongeveer 26-32kg. Volwassen vrouwtjes zijn 46-51cm en wegen 20-25kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Chow Chows zijn afstandelijke, onafhankelijke honden die koppig kunnen zijn. Ze kunnen zich hechten aan een persoon en kunnen bijten als ze denken dat hun baasje bedreigd wordt. Ze zien eruit als knuffelberen, maar dat zijn ze niet. De laatste jaren hebben fokkers hun temperament verbeterd. Waarschijnlijk zijn Chow Chows met een slecht temperament zo geworden, omdat ze op jonge leeftijd niet voldoende gesocialiseerd en getraind zijn. Als ze op jonge leeftijd kennismaken met kinderen, katten en andere huisdieren, voorkom je problemen.

Oorsprong

De oorsprong van de Chow Chow is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk komen ze uit Mongolië en Mantsjoerije, waar hun vlees werd gegeten als delicatesse en hun vacht werd gebruikt voor kleding. Daarna werden ze in China geïntroduceerd. Eeuwen geleden werden ze gebruikt om tempels te bewaken tegen kwade geesten. De Chow Chow werd ook door aristocraten gebruikt als jachthond, waakhond tegen indringers en slede- en wagentrekker. Er wordt aangenomen dat Keeshonden afstammen van de Chow Chow.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!