Your Pet, Our Passion.

Coton De Tuléar

De Coton De Tuléar is een kleine, witte hond. Hij is iets langer dan dat hij hoog is en heeft een lange, katoenachtige vacht. Eenmaal volgroeid heeft dit hondenras een schofthoogte van 25-32cm en weegt ongeveer 4-6kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Coton De Tuléar werd eeuwenlang gefokt als gezelschapsdier. Het is een aanhankelijk en loyaal huisdier dat het liefste bij mensen is en niet graag lang weg is bij zijn gezin. Hij zit graag op schoot maar is ook vrolijk, speels en levendig.

Oorsprong

Land van herkomst: Madagaskar

De koninklijke hond van Madagaskar, zoals hij ook wordt genoemd, is een oud ras dat vernoemd is naar de havenstad Tuléar, aan de Zuidwestkust van het eiland. Het verhaal gaat dat er in de 15e eeuw kleine Bichon-achtige hondjes een schipbreuk hadden overleefd en dat ze naar Tuléar waren gezwommen, waar ze gekruist werden met lokale terriërs. De Coton De Tuléar zou hieruit zijn ontstaan. Het werd een populaire hond onder de koninklijke familie en er werd een wet aangenomen die bepaalde dat alleen de adel dit ras mocht bezitten.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!