Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Havanezer

De Havanezer is een schoothond, maar hij is stevig gebouwd. Hij is iets langer dan hij hoog is. Een volwassen hond is 23-28cm hoog en weegt ongeveer 3-6kg. Hij heeft een weelderige, zachte, zijdeachtige vacht en een krulstaart met pluim over zijn rug. Zijn vacht kan elke kleur of kleurencombinatie hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Havanezer is een levendige, extraverte hond die vriendelijk en aanhankelijk is. Zoals je verwacht van een schoothond, is hij dol op mensen (ook kinderen) en is hij het liefste in gezelschap. Hij vindt het niet fijn om lang alleen te zijn. Het is een speelse hond, die er niet alleen knap uitziet, maar ook graag wordt getraind om nieuwe dingen te leren.

Oorsprong

Land van herkomst: Cuba

De Havanezer is onderdeel van de Bichon-familie, waartoe ook de Bichon Frisé, de Bolognezer, de Coton de Tuléar, het Leeuwhondje en de Maltezer behoren. Oorspronkelijk was het een kleine witte hond die in het Middellandse Zeegebied leefde. Hij werd door handelaren meegenomen over de hele wereld, waar de honden tot verschillende rassen werden ontwikkeld. Toen deze hond aankwam in Cuba werd hij ontwikkeld tot de Havanezer. Het was eerst een schoothond voor de aristocratie, voordat hij de harten van de gewone Cubanen stal.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!