Your Pet, Our Passion.

Deerhound

Deze grote windhonden met ruwharige vacht zijn atletisch gebouwd. Er wordt vaak gezegd dat ze er uitzien als een Greyhond, maar dan met een ruwe vacht. Ze kunnen verschillende kleuren hebben: donkerblauw/grijs, donker- of lichtgrijs, getijgerd en geel, zandrood of reebruin met zwarte punten. Een volwassen mannetje heeft een schofthoogte van minimaal 76cm en weegt ongeveer 45,5kg. Volwassen vrouwtjes zijn 71cm hoog en wegen ongeveer 36,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Deerhounds zijn zachtaardige, vriendelijke honden. Ze kunnen goed overweg met kinderen, maar het zijn niet echt goede waakhonden: ze blaffen niet veel. De meeste Deerhounds hebben nog steeds een sterk jachtinstinct, dus het is belangrijk om ze vroeg kennis te laten maken met andere huisdieren, vooral met katten.

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

Ruwharige Deerhound honden komen in Schotland al voor sinds voor de 16e eeuw. Waarschijnlijk werden kortharige honden naar Groot-Brittannië gebracht voor de Romeinse invasie. Toen deze jachthonden werden ingezet in de Schotse Hooglanden bleek dat hun korte vacht een nadeel was. Ze werden waarschijnlijk gekruist met lokale, langharige honden, met als resultaat de deerhound. Vervolgens werden ze in roedels gebruikt door de Schotse leiders, die ze inzetten om op herten te jagen. Ze moesten dus sterk genoeg zijn om een hert tegen de grond te werken.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!