Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Japanse Spaniël

De Japanse Spaniël (ook wel Japanse chin) is een sierlijk schoothondje. Een volwassen hond is 20-27cm hoog en weegt 1,8-3,2kg. Het zijn elegante, edele honden met een weelderige, lange, steile vacht die vaak zijdezacht aanvoelt. De vacht is zwart en wit of rood en wit.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Japanse Spaniël werd eeuwenlang gefokt als gezelschapshond en is een vrolijk, aardig, aanhankelijk hondje die het liefste bij mensen is en niet graag lang alleen is. Hij is dol op kinderen, maar vanwege zijn formaat past hij beter in een huis met oudere kinderen, zodat er geen risico is dat hij per ongeluk gewond raakt.

Oorsprong

Land van herkomst: Japan

Dit oeroude ras komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit China en kwam mogelijk naar Japan als cadeau van een Chinese vorst aan de Keizer van Japan. Het was een gezelschapshond en hij werd klein gefokt, zodat hij in de kimonomouwen paste van koninklijke en adellijk dames. Sommige honden werden cadeau gegeven aan ambassadeurs.

Verder werd de Japanse Spaniël in de 17e eeuw mogelijk naar Europa gebracht door Portugese zeelui, maar pas tegen het midden en einde van de 19e eeuw kwamen ze in grotere getale voor, en werden ze al snel populair.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!