Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Komondor

De grote, krachtige Komondor heeft een zeer markante witte vacht: de bovenvacht en ondervacht vormen samen lange viltachtige koorden. Een volwassen reuen is ongeveer 80cm hoog en weegt 50-61kg en een volwassen teefje heeft een schofthoogte van 70cm en 36-50kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Komondor is een echte waakhond en is niet geschikt voor iedereen. Overweeg zorgvuldig of dit een geschikt ras is voor jou, voordat je er eentje aanschaft. Hij is behoedzaam richting onbekenden, trouw aan zijn familie en hij beschermt en bewaakt zijn familie tegen alles en iedereen die hij als bedreiging ziet. Vroege socialisatie is essentieel en tijdens zijn leven moet er zorgvuldig met hem worden omgegaan.

Oorsprong

Land van herkomst: Hongarije

De Komondor is een oeroud ras dat al duizenden jaren voorkomt in zijn vaderland Hongarije. Hij kwam met de nomadische Magyars naar Hongarije, en bewaakte kuddes. Mogelijk stamt hij af van de grote Ovtcharka, een andere kuddebewaker uit de Russische regio Kaukasus. De kenmerkende vacht van de Komondor beschermt tegen de barre weersomstandigheden, maar ook tegen sterke roofdieren, zoals de wolf.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!