Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Lakeland Terriër

De Lakeland Terriër is een slimme werkhond met een dikke, ruwharige vacht die zwart en taankleurig, blauw en taankleurig, rood, tarwekleurig, roodschimmel, leverkleurig, blauw of zwart kan zijn. Het is een compact ras met een schofthoogte van maximaal 37cm. Volwassen reuen wegen 8kg en teven 7kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Vanwege zijn achtergrond als werkhond is de Lakeland Terriër snel en onbevreesd wanneer dat nodig is. Thuis, als huisdier, is hij een vriendelijke, liefdevolle en aanhankelijke hond die grappig en ondeugend kan zijn. Sommige Lakeland Terriërs kunnen niet goed overweg met andere honden. Vroege socialisatie is daarom essentieel.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Zoals zijn naam al aangeeft, komt deze terriër uit het Engelse Lake District, waar hij door boeren werd gefokt om op vossen te jagen en zo hun lammeren te beschermen. Hij was oorspronkelijk een variant op de Fell Terriër, maar staat sinds 1912 bekend als de Lakeland Terriër. In zijn DNA zitten verschillende rassen, waaronder de oude Black-and-Tan-terriër, de Bedlington Terriër en de Border Terriër.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!