Your Pet, Our Passion.

Kerry Blue Terriër

De Kerry Blue Terriër is een compacte, gespierde, sterke hond met een zijdezachte, blauwe golvende vacht, die wel of geen zwarte punten heeft. Een volwassen reu is 46-48cm hoog en weegt 15-17kg, volwassen vrouwtjes zijn iets kleiner.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Kerry Blue Terriër is een typische terriër en is dus alert, vastberaden, zelfverzekerd en koppig. Hij zou gedisciplineerd op wild moeten kunnen jagen, maar die discipline is soms ver te zoeken! Soms hebben ze moeite met andere honden en daarom is grondige socialisatie en continue training essentieel.

Oorsprong

Land van herkomst: Ierland

De Kerry Blue Terriër is een allround boerderijhond. In het verleden bewaakte hij het erf, bestreed hij ongedierte, jaagde hij op klein wild en hoedde hij zelfs kuddes. Het verhaal gaat dat hij afstamt van een hond die na een schipbreuk naar de Ierse kust was gezwommen, hoewel er verschillende verhalen hierover de ronde doen.

Een verhaal vertelt dat de hond een kleine blauwgrijze spaniël was van de Spaanse Armada, een ander heeft het over een Russische zwarte terriër die op de Tralee Bay woonde, en weer een ander verhaal vertelt dat het om een Portugese waterhond ging die afkomstig was van een vrachtschip. Deze hond zou zijn gekruist met lokale terriërs en de Kerry Blue Terriër zou hieruit zijn ontstaan. 

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!