Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Norwich Terriër

De Norwich Terriër is een van de kleinste bestaande terriërs. Hij heeft een ruwharige, harde, waterbestendige vacht die rood, tarwekleurig, zwart en taankleurig kan zijn, of schimmelkleurig is. Verder heeft hij een vosachtige snuit met karakteristieke rechtopstaande oren. Deze terriërs zijn idealiter 25cm hoog en wegen ongeveer 4-5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De  Norwich Terriër is een levendig, vriendelijk hondje dat vrij eigenwijs kan zijn. Ze kunnen goed overweg met oudere kinderen, en ook senioren lijken een voorkeur te hebben voor dit ras. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te socialiseren, vooral met katten, want daar zullen ze direct achteraan gaan zodra ze de kans krijgen.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De Norwich Terriër bestaat ongeveer honderd jaar. De voorvaderen van deze kleine hond zijn waarschijnlijk de Border Terriër, de Cairn Terriër en een rode Ierse Terriër. Eind 19e eeuw werd dit ras zo populair onder studenten aan de Universiteit van Cambridge dat het hun mascotte werd. Sommige van deze honden hadden rechtopstaande oren en andere hadden hangoren. In 1965 werd de terriër met hangoren omgedoopt tot de Norfolk Terriër.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!