Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Sloughi

De Sloughi is een middelgrote tot grote kortharige hond met een edele, waardige lichaamshouding. Hij is elegant en markant, maar ook sterk en gespierd. Zijn vacht kan allerlei kleuren hebben (zie de rasstandaard). Een volwassen reu is 66-72cm hoog en een volwassen teef 61-68cm. Ze wegen tussen de 20 en 27kg.
Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Dit is een onafhankelijk ras met een natuurlijk jachtinstinct en een groot uithoudingsvermogen. Als de hond niet op jonge leeftijd gesocialiseerd is, zal hij katten en andere kleine dieren als prooi zien. Dit is geen ras voor iemand die weinig tijd heeft. Het is een toegewijd, trouw gezelschapsdier als hij bij een geschikt gezin woont. Verder blaft deze hond niet veel.

Oorsprong

Land van herkomst: Noord-Afrika

De Sloughi wordt vereerd door de bedoeïenen, die de hond versieren met talismannen en amuletten. Als een bedoeïen bij iemand op bezoek gaat, wordt de Sloughi met hetzelfde respect behandeld als de andere gasten. De gastheer zal zijn deken graag afstaan aan de hond als die het koud heeft. En als de Sloughi overlijdt, is het verlies van de bedoeïen groot en rouwt hij om de hond. Er is bewijs dat de Sloughi al bestond ten tijde van het Oude Egypte. Er is een gemummificeerd lichaam van een Sloughi ontdekt in een graftombe.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!