Your Pet, Our Passion.

Soft Coated Wheaten Terriër

De Soft Coated Wheaten Terriër is een middelgrote hond met een kenmerkende zijdeachtige, licht krullende vacht die hem een natuurlijke, ongedwongen uitstraling geeft. De kleur van zijn vacht wordt omschreven als de warme kleur van rijpende tarwe (in het Engels 'wheat'). Een volwassen reu is 46-49cm hoog en weegt 16-20,5kg. Volwassen teven zijn iets kleiner.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Soft Coated Wheaten Terriër heeft een krachtige persoonlijkheid en een gevoel voor humor. Als je hem overal bij betrekt, is hij een betrouwbaar gezelschapsdier. Hij zal zich af en toe misdragen, maar is over het algemeen een opgewekte, uiterst vriendelijke hond. Hij leert snel maar kan ook koppig zijn, net als de meeste terriërs.

Oorsprong

Land van herkomst: Ierland

De Soft Coated Wheaten Terriër was het antwoord van Ierse boeren op ongedierte. Hij werd gedurende meer dan tweehonderd jaar gefokt en ontwikkeld en is een uitstekende rattenjager en boerderijhond. Dit is de oudste oorspronkelijk Ierse Terriër en hij vormt het bewijs dat de Ieren niet alleen racepaarden goed kunnen fokken.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!