Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Welsh Terriër

De Welsh Terriër is een kleine, compacte, gedrongen hond die slim is en hard kan werken. Hij heeft een draadharige, ruwe vacht en een vierkante vorm. Deze hond is zwart met bruin, of zwartschimmel met bruin. Een volwassen Welsh Terriër is maximaal 39cm hoog en weegt 9-9,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Welsh Terriër is een actieve, vrolijke hond die intelligent en aanhankelijk is. Hij hecht zich aan zijn gezin en is een speels en prettig gezelschapsdier, hoewel hij wat afstandelijk kan zijn richting onbekenden. Als hij op jonge leeftijd aan katten is voorgesteld, zal hij ze accepteren. Zo niet, is de kans groot dat hij ze achternagaat. Deze hond vindt het prettig als hij de enige hond in huis is!

Oorsprong

Land van herkomst: Wales

Sommige historici denken dat de Welsh Terriër een directe afstammeling is van de Old English Black-and-Tan Terriër (of de Broken-Coated Terriër). Er zijn echter stambomen uit Wales waaruit blijkt dat dit ras niet afstamt van het inmiddels uitgestorven Engelse ras. In 1737 lieten de inwoners van Carnarvonshire merken dat ze uiterst trots waren op hun eigen Welsh Terriër. Het ras stond toen bekend als de Carnarvonshire Welsh Terriër. Meer dan twee eeuwen lang werd dit ras gebruikt om in roedels op otters en dassen te jagen. In 1885 werd het in Engeland erkend als ras.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!