Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een schoothondje dat vooral bekendstaat om de volle lokken haar, die een textuur hebben die veel lijkt op het haar van een mens. De kleur van de vacht is ook bijzonder, staalblauw en goud (een rijke taankleur). De Yorkshire Terriër kan een tikkeltje arrogant overkomen, met zijn neusje in de lucht. Een volwassen hond is ongeveer 18-20cm hoog en weegt niet meer dan 3,2kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Yorkshire Terriër is een klein hondje met een grootse persoonlijkheid. Het ene moment nestelt hij zich op oma's schoot om zich te laten vertroetelen, het volgende moment rent hij achter de hond van de buren aan om hem te laten zien wie de baas is. Hij is tenslotte een terriër, en hij zal zijn territorium altijd dapper beschermen.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

Het verhaal gaat dat Schotse wevers een kleine terriër meenamen toen ze in het midden van de 19e eeuw van Schotland naar Yorkshire en Lancashire verhuisden. Deze Schotse terriërs, soms ook wel 'halifax-terriërs' genoemd, werden gekruist met lokale kleine terriërs. Naar verluidt stamt de Yorkshire Terriër af van de Manchester Terriër, de Maltezer, de Skye Terriër, de Dandie Dinmont Terriër en de Paisley Terriër. Het ras werd in 1861 nog de Schotse Terriër genoemd, maar stond later bekend als de Yorkshire Terriër. In 1886 werd het ras erkend door de British Kennel Club.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!