Uw binnenkat voeden

Een binnenkat met een minder actieve levensstijl heeft het moeilijk om zijn natuurlijke vorm te behouden. Er werden speciale formules ontwikkeld voor binnenkatten.
Uw binnenkat voeden
Uw binnenkat voeden
Uw binnenkat voeden

Voeding van een binnenkat

Voor een binnenkat is slank en in vorm blijven een echt probleem. Een gesteriliseerde kat die in een stabiele, warme maar beperkte ruimte leeft zal gewoonlijk niet vaak de gelegenheid krijgen om te bewegen. Het is dus veel moeilijker voor een binnenkat om zijn natuurlijke vorm te behouden dan voor een buitenkat.

De eerste vereiste voor een binnenkat is hem niet te veel voeden omdat hij dan zwaarlijvig zou worden. Dit zou gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken zoals een verhoogd risico op diabetes. Overvoeding komt vaak voor wanneer baasjes eten laten staan voor hun kat omdat ze bijvoorbeeld de hele dag op het werk zijn. In dit geval is het zeer belangrijk een beperkte hoeveelheid voedsel te geven die voldoet aan de energetische behoeften van uw kat, en niets meer.

Aangezien u meer tijd doorbrengt met een binnenkat, merkt u beter het effect van zijn voeding op zijn gezondheid: de schoonheid van zijn vacht, zijn stralende ogen, de gemakkelijke verteerbaarheid van zijn voedsel en de geur en de aard van zijn ontlasting en urine in de kattenbak. Dit zijn nuttige tekenen die wijzen op de doeltreffendheid van de voeding van uw huisdier.

Zoals u zich kunt voorstellen bestaat er een ruim gamma industriële voedingsmiddelen voor katten, die beantwoorden aan de specifieke behoeften van binnenkatten.

  • Ze bevatten veel eiwitten en weinig vetten, en bevorderen zo het verbruik van calorieën, niet om vet te vormen maar om uw kat in optimale conditie te houden.
  • Ze hebben een evenwichtig mineralengehalte om risico's op urineproblemen te verminderen.
  • Een hoge concentratie onverteerbare vezels zorgt voor een lage calorie-inname, vergemakkelijkt de doorgang van haar in het spijsverteringsstelsel en gaat zo de vorming van haarballen tegen.
  • Speciale fermenteerbare vezels verminderen kattenbakgeuren doordat de darmbacteriën worden geoptimaliseerd.
  • Goed verteerbare ingrediënten bevorderen de vorming van kleine en stevige ontlasting wat zorgt voor een gemakkelijke reiniging van de kattenbak.
  • Voeding voor binnenkatten is ook een rijke bron van belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde huid en vacht.