Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Dentalife logo
Bruine Labrador met tong naar buiten

Hoe een gezond gebit zorgt voor een blije hond

Leestijd: 2 min
Dentalife logo
Aangeboden door Dentalife

Honden verkennen, eten en onderzoeken met hun mond, waardoor ze elke dag voortdurend worden blootgesteld aan verschillende soorten bacteriën.

Omdat honden hun tanden niet zelf kunnen reinigen, is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Per slot van rekening begint een gezond huisdier bij een gezonde mond, omdat een dagelijkse mondverzorging helpt jouw huisdier een lang en gezond leven te leiden.

Voorkom een slechte adem

Gezond tandvlees en schone tanden leveren een positieve bijdrage aan het algemeen welzijn van jouw hond. Bacteriën die het gevolg zijn van een slechte verzorging van het gebit, kunnen leiden tot pijn, ongemak en ziekte. Dit kan betekenen dat jouw hond moeite heeft met eten.

Een slechte adem als gevolg van gebitsaandoeningen, zorgt er ook voor dat het minder prettig is om in de buurt van je hond te zijn. Verzorging van zijn gebit helpt niet alleen slechte adem te voorkomen, maar vermindert ook het risico op gebitsaandoeningen.

Dit helpt ook andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Onderzoek toont aan dat bacteriën onder het tandvlees naar het hart, de nieren en de lever kunnen bewegen als er niets aan wordt gedaan.

Elke dag poetsen

Als tandplak niet wordt verwijderd, mengt het zich (binnen 3 tot 5 dagen) met de mineralen in het speeksel van jouw hond, waardoor het harder wordt en verandert in tandsteen. Tandsteen kan het tandvlees irriteren en een ruw oppervlak vormen waarin bacteriën zich kunnen nestelen die tandvleesontsteking veroorzaken (zwelling en roodheid van het tandvlees). Door gebitsverzorging - liefst dagelijks - kan tandplak worden verwijderd en zorg je voor een goede mondgezondheid. Lukt het niet om iedere dag te poetsen? Dan is het aan te raden om je hond elke dag een kauwstick te geven. Je hond zal niet alleen genieten van die lekkere stick, maar het zal ook helpen om zijn tanden en tandvlees schoon en gezond te houden.

Wist je dat? De unieke geribbelde structuur van DentaLife sticks maakt kauwen gemakkelijk en helpt zelfs de moeilijkst te bereiken tanden achter in het gebit te reinigen. Deze tanden zijn het gevoeligst voor tandplak- en tandsteenvorming.

Gerelateerde artikelen:

Dentalife
Leestijd: 4 min

Gebitsproblemen - de signalen

Leestijd: 4 min

Slechte adem bij honden