Your Pet, Our Passion.
kat bij kerstboom

Kerstmis: welke cadeaus geef ik aan mijn kat?

Leestijd: 4 min

Geniale kerstcadeaus voor je kat

De beste kerstcadeaus voor katten

Het is altijd een dilemma om cadeaus te kiezen voor vrienden en familie met Kerstmis - maar het is vaak nog moeilijker om te beslissen wat je voor je kat moet kopen. Bijna elk kerstcadeau voor katten dat je in je favoriete winkels vindt, zijn dingen waar jij misschien dol op bent, maar je kat hoogstwaarschijnlijk niet veel interesse in zal tonen! 

Sommige kattenvoermerken brengen speciale kerstedities uit, waarmee je zeker een perfect kerstdiner voor je kat kunt plannen (dat ze misschien wel of niet zullen eten!), maar wat moet je onder de boom leggen, zodat ze het op de grote dag kunnen uitpakken?

Kerstcadeaus voor katten die indruk zullen maken op je kat 

Katten krabpalen

Wat dacht je ervan om ze hun eigen versie van een kerstboom te geven? En daarmee bedoelen we niet een boom met lichtjes, ballen en slingers (die allemaal gevaarlijk kunnen zijn voor katten), maar een echt kattenkrabmeubel waar ze in kunnen klimmen, heerlijk ontspannen en op kunnen slapen en met mogelijke uitbreiding met accessoires en speeltjes, afhankelijk van de persoonlijkheid van je kat. 

Kattenkrabpalen zijn er in alle vormen, maten en prijsklassen - of je kunt er zelfs zelf één maken. Dit is een kerstcadeau voor katten dat je kat zal stimuleren en hen de afleiding en uitdaging zal geven die vaak ontbreekt in het leven van onze katten - ongeacht hoe verwend ze ook zijn. 

We vergeten vaak dat katten niet alleen geïnteresseerd zijn in horizontale vlakken, maar ook verticale uitdaging zoeken - ze genieten dus van het verkennen van verschillende hoogtes en het hebben van heerlijke rustplaatsen op verschillende niveaus, idealiter met ook wat beschutte plekjes. Dit geeft je kat een uitlaatklep voor zijn natuurlijke klim- en springgedrag - en houdt hem veilig en perfect in staat om het feestgedruis in de gaten te houden! Bovendien kan deze krabpaal het hele jaar door blijven staan. Zorg er echter wel voor dat je de krabpaal op de een of andere manier aan de muur bevestigt, zodat hij stevig staat en niet omvalt.
 

Kattenspeelgoed

Als je een actieve kat hebt, kun je de krabpaal uitbreiden met hangend speelgoed en speelaccessoires om jouw kat bezig te houden. Voerpuzzels en kattenhengels zijn perfecte kerstcadeaus voor deze energieke katten. 

Speelgoed is hartstikke leuk, maar als natuurlijke jagers, zullen maar weinig katten spelen met speelgoed dat gewoon stil blijft liggen! Kattenspeelgoed moet interactief zijn - en er is niets leuker dan gesimuleerde jachtspelletjes spelen met je kat. Zoek het beste speelgoed dat past bij de persoonlijkheid van je kat. Sommige katten houden van extreme jaagspeeltjes (‘dingen aan touwtjes’) waarbij ze kunnen rennen en springen - terwijl anderen dit soort kattenspeeltjes een beetje intimiderend vinden en de voorkeur geven aan zachtere spelletjes - of een snackbal als speeltje wat een meer doordachte benadering van de jacht vereist. Bijna elke kat zal spelen met speelgoed. Als je de tijd neemt om de juiste kattenspeeltjes te vinden die past bij hun persoonlijkheid en activiteitsniveau, heb je het perfecte kerstcadeau voor je kat.

Rustige plekjes in huis

Als je een rustigere kat hebt die niets liever doet dan lekker luieren, zorg er dan voor dat er verschillende slaap- en ontspanningsplekken zijn in huis, evenals verstopplekjes voor wanneer jouw kat wat tijd voor zichzelf wil.

Interactieve manieren om je kat te voeren 

Als het gaat om het kerstdiner - of eigenlijk elke maaltijd - denk dan na over hoe je je kat voedt. Soms is het beste kerstcadeau voor katten om af en toe de voerbak te vergeten en een meer interactieve manier van voeren te vinden die de natuurlijke jacht- en eetinstincten van je kat stimuleert. Misschien is dit een anti schrokbak (die niet alleen voor honden is!), of misschien is het een brokjesdispenser speeltje, een leuke activiteitenmat... of kattenbrokjes verstopt rond de krabpaal. De keuze is eindeloos. Je kunt zelfs je eigen kattenspeelgoed maken - kattenbrokjes in een oude eierdoos doen werkt goed - en wanneer je kat dat onder de knie heeft, kun je je oude kerstpapier in de doos verfrommelen om het wat uitdagender te maken! Dit bootst niet alleen hun natuurlijke voedingsinstincten na, het kan hen ook actiever maken en zelfs helpen afvallen!
 

Krabcadeautjes

We houden allemaal van schoonheidsproducten als cadeautjes met Kerstmis - en je kat is niet anders. Het perfecte schoonheidsproduct voor katten is echter een goede en aantrekkelijke plek om aan te krabben, zodat ze kunnen genieten van een feestelijke pedicure. 
 

Pootverzorging en in het bijzonder het verzorgen van de nagels is erg belangrijk voor katten, dus neem de tijd om erachter te komen welke textuur je kat het fijnst vindt - sommige katten houden van hout, anderen van sisal-achtig materiaal, terwijl anderen de voorkeur geven aan karton met textuur. Zoals altijd komen de beste kerstcadeaus van iemand die de tijd neemt om te leren wat je leuk vindt en waar je van zult genieten - en onze katten zijn niet anders.

Heerlijk kerstdiner voor katten 

Je kunt je huisdier met Kerst ook trakteren op een feestelijk diner met hun favoriete smaken. Van kerstsokkencadeautjes voor katten tot adventskalenders en kerstblikken vol lekkernijen waar ze dol op zijn, er zijn genoeg heerlijke cadeaus die je kat in de feeststemming zullen brengen.
En tot slot, gooi natuurlijk de dozen niet weg! Ontdek waarom katten zo dol zijn op dozen en vergeet niet om je kat veilig te houden tijdens de feestdagen. Hier zijn een paar kerst veiligheidstips voor katten die je misschien handig vindt.
 

Feestelijke labels voor kerstcadeaus voor jouw viervoeter

Voeg een extra vleugje kerstmagie toe aan je cadeaus, met onze prachtige kerst labels die zijn ontworpen voor een extra feestelijke sfeer.