Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Vrouw aaien haar kat

De beperkingen van de huidige methoden om kattenallergenen te reguleren

Leestijd: 1 min
Pro Plan logo
Aangeboden door PRO PLAN

8 eenvoudige manieren om kattenallergenen thuis te reguleren.

Allergologen raden vaak aan om contact met allergenen te verminderen of te vermijden. Dit betekent regelmatig schoonmaken en de kat wassen maar ook het gebruik van medicijnen die de symptomen van de allergie verminderen. 

Al deze methoden hebben weinig effect op de hoeveelheid allergenen, kosten veel moeite, kunnen prijzig zijn en zijn soms lastig vol te houden op de lange termijn. Het wassen van je kat kan bijvoorbeeld een heel stressvolle ervaring zijn, voor jullie allebei. Hoewel wassen het gehalte aan allergenen op het haar van je kat zal verlagen, is het effect van korte duur: het gehalte keert binnen 24 uur na het baden terug naar de uitgangswaarde. Het dagelijks wassen van je kat kan vanuit het welzijnsoogpunt van je kat beter afgeraden worden. Het buiten houden van een kat, met name een kat die gewend is binnen te leven of beperkt te worden tot een bepaald deel van het huis, kan eveneens leiden tot verhoogde stressniveaus voor jullie allebei. 

Zelfs farmaceutische interventies, zoals het voorkomen van symptomen door medicijnen te gebruiken, en immunotherapie hebben effectiviteitsbeperkingen en kunnen zorgen voor bijwerkingen. 

Helaas is het in extreme gevallen het beste om geen katten meer in huis te hebben. Zoals elke katteneigenaar zal begrijpen, leiden al deze maatregelen niet tot een betere band tussen katten en kattenliefhebbers.

Wat veroorzaakt allergische reacties bij katten? 

Tot 95% van de mensen die overgevoelig zijn voor kattenallergenen zijn gevoelig voor Fel d 1, een eiwit dat door katten wordt geproduceerd, voornamelijk in hun speeksel- en talgklieren. 

Elke kat produceert Fel d 1, ongeacht ras, leeftijd en geslacht, en echt ‘hypoallergene’ katten bestaan ​​niet. Zoals alle kattenliefhebbers weten, is elke kat uniek, en de niveaus van Fel d 1 die ze produceren varieert - net zoals het gevoeligheidsniveau van elke persoon voor deze allergenen anders is. 

Er is geen 'one size fits all'-manier om de blootstelling aan kattenallergenen te beheersen. Alle kleine beetjes helpen, dus een combinatie van maatregelen werkt vaak het beste om allergenen in je huis te helpen verminderen. De sleutel is om consistent de maatregelen in je routine te behouden. 

Verminder kattenallergenen met Pro Plan® LiveClear®

Na tien jaar onderzoek presenteren we nu een katvriendelijke methode om kattenallergenen te reguleren: Purina®Pro Plan® LiveClear®. Dit doen we op basis van compleet en uitgebalanceerde voeding. Na drie weken dagelijks eten wordt de hoeveelheid allergenen op kattenhaar verminderd met gemiddeld 47%.

Pro Plan® LiveClear® is geen vervanging van anti-allergiebehandelingen, maar werkt ondersteunend. Het is ook voedzaam en heeft de potentie om levens te veranderen. 

8 eenvoudige stappen om kattenallergenen thuis te reguleren 

Hier zijn 8 eenvoudige stappen om Pro Plan® LiveClear® te introduceren als onderdeel van de maatregelen om kattenallergenen in huis te reguleren 

1. Introduceer Pro Plan® LiveClear® in haar dieet. 

Zoals met elk nieuw kattenvoer, kun je Pro Plan® LiveClear® het beste bij je kat introduceren door het gedurende 7-10 dagen geleidelijk te mengen met haar oude voeding om mogelijke voeding gerelateerde problemen te voorkomen. 

2. Maak je huis schoon om sporen van Fel d 1 te verwijderen. 

Reinig je huis grondig met een vochtige doek om de kleverige Fel d 1-allergenen te verwijderen. Beperk de hoeveelheid chemische schoonmaakmiddelen die je gebruikt, want geur is belangrijk voor je kat om zich thuis te voelen. 

3. Verzorg je kat buitenshuis. 

Zorg ervoor dat je kat eraan gewend raakt om buitenshuis te worden geborsteld, weg van je meubels. Neem ook je meubels af met een vochtige doek of anti-allergeendoekjes om allergenen zoveel mogelijk uit de stof te verwijderen. 

4. Volg de basis hygiëneregels bij het omgaan met je kat. 

Laat je kat niet aan je huid of kleding likken en was altijd je handen na het aaien. 

5. Verhoog de frequentie van het stofzuigen. 

Stofzuig regelmatig. Het wordt aanbevolen om indien mogelijk een stofzuiger met een HEPA-filter te gebruiken. 

6. Verhoog de luchtstroom in uw huis. 

Ventileer je huis door ramen en/of deuren te openen, je kunt ook een luchtreiniger gebruiken. 

7. Verdeel de dagelijkse voeding van Pro Plan® LiveClear® over 2-3 maaltijden. 

Het is belangrijk dat je kat de voeding op verschillende tijdstippen van de dag eet, aangezien de neutraliserende werking in de bek van je kat plaatsvindt. Als de kat de hele dag door van haar brokjes eet, is dat acceptabel, zolang de volledige hoeveelheid Pro Plan® LiveClear® wordt geconsumeerd. Pro Plan® LiveClear® moet elke dag de primaire voedingsbron van je kat zijn, maar je kunt af en toe natvoer of een traktatie toevoegen als ze dat gewend is om haar extra gelukkig te houden. Zorg ervoor dat je kat altijd toegang heeft tot schoon, vers water. 

8. Ga door met het geven van Pro Plan® LiveClear®.

Om de voordelen te behouden, moet Pro Plan® LiveClear® dagelijks gegeven worden en op een koele, droge plaats bewaard worden. Als je stopt met het voeren van Pro Plan® LiveClear®, stopt het allergeenverlagende effect, dus we raden altijd aan om een zak op voorraad in je kast te bewaren. 

Als je meer hulp nodig heeft, neem dan gerust contact op met ons Pet Care-team.