Cleaning dogs' teeth at home
Cleaning dogs' teeth at home
Cleaning dogs' teeth at home

Hoe u thuis de tanden van uw hond kunt reinigen

Share

Hoe vaak poetst u uw tanden? De tanden en het tandvlees van uw hond verdienen dezelfde regelmatige aandacht als die van u – liefst elke dag. Dagelijkse gebitsverzorging draagt bij aan een goede mondgezondheid. Dit helpt uw huisdier een lang en gezond leven te leiden.

Hoe kan ik thuis de tanden van mijn hond reinigen?

Als tandplak niet wordt verwijderd, mengt het zich (binnen 3 tot 5 dagen) met de mineralen in het speeksel van uw hond, waardoor het harder wordt en verandert in tandsteen. Tandsteen kan het tandvlees van uw hond irriteren en een ruw oppervlak vormen waarin nog meer bacteriën zich kunnen nestelen die tandvleesontsteking veroorzaken (zwelling en roodheid van het tandvlees). Dit kan leiden tot slechte adem. Door het reinigen van het gebit van uw hond, verwijdert u ook tandplak.

Het gebit van uw hond laten reinigen bij de dierenarts

Bij een regelmatige gebitscontrole, zal uw dierenarts verschillende gebieden bekijken en de gezondheid van het gebit van uw hond controleren. Deze controle omvat het onderzoek van de kop van uw hond, waarbij wordt gelet op eventuele afwijkingen. In de mond wordt gekeken naar de binnenkant van de lippen, het oppervlak van de tanden en het tandvlees, de moeilijk te bereiken binnenste oppervlakken van de tanden en het tandvlees, evenals de tong, het gehemelte, de amandelen en de onderkant van de tong.

Als de tanden van uw hond tandsteen vertonen, kan uw dierenarts aanbevelen dit te laten verwijderen met een gebitsreiniging. Vaak zal dit onder verdoving gebeuren om uw hond zo rustig mogelijk te houden en pijnloos te behandelen. Deze professionele reinigingsprocedure van het gebit (een profylaxe genoemd) kan omvatten:

  • Het spoelen van de mond met een antibacteriële oplossing.
  • Het reinigen van het gebit met een draagbare en ultrasone tandsteenverwijderaar om tandsteen boven en onder de tandvleesrand te verwijderen.
  • Het gebruik van een traceerproduct om de gebieden aan te geven die nog tandsteen bevatten, zodat dit daarna kan worden verwijderd.
  • Het polijsten van de tanden om microscopische krassen te verwijderen.
  • Het onderzoeken van elk gebitselement en het tandvlees eromheen om aandoeningen op te sporen.
  • Het trekken van tanden die niet meer kunnen worden gerepareerd.

Zodra de tanden van uw hond weer goed schoon zijn, zal uw dierenarts aangeven hoe u de zorg voor het gebit van uw hond thuis kunt voortzetten. Door het gebit van uw hond thuis te reinigen, neemt u de verantwoordelijkheid op u van regelmatige tandverzorging.

Packshot

Wat is Purina® DentaLife®?

Purina® DentaLife® is een innovatieve dagelijkse traktatie voor uw hond die bij draagt aan een gezond gebit en tandvlees en frisse adem.