perros
Huisdieren

Preventieprogramma's ten behoeve van obesitas bij huisdieren

Ons doel

Voor 2023 ondersteunen onze top 10 markten in Europa onze allianties en programma's op het gebied van preventie.

20

Wat we tot nu toe hebben bereikt

20% gerealiseerd

In 2017 hebben we "Healthy Love" geïntroduceerd. Dit is een programma waarmee we dierenartsen voorzien van de juiste informatie om het gesprek aan te kunnen gaan met huisdiereigenaren over het behoud van een gezond gewicht voor hun huisdier.

Het programma richt zich op:

  • het voorkomen van obesitas (behoud van een gezond gewicht) bij alle huisdieren, waarbij de focus ligt op huisdieren met een normaal gewicht in een risicogroep;
  • het corrigeren van obesitas – vereenvoudigd afvalprogramma voor huisdieren met overgewicht;
  • het voorkomen van het jojo-effect – een blijvend gezond gewicht – na succesvol gewichtsverlies, door gezonde gewoonten te behouden.

Het programma is nu beschikbaar in 6 landen, maar we blijven het aantal landen uitbreiden binnen Europa.

Ons standpunt:

Uit onderzoek blijkt dat obesitas het grootste gezondheidsprobleem is onder huisdieren. Bij 33-58% van de honden en katten is overgewicht vastgesteld. De moderne levensstijl en de neiging om huisdieren te overvoeren met snacks, snoepjes en koekjes (als uiting van 'te veel liefde') zijn enkele van de grootste veroorzakers van dit probleem. Deze epidemie van huisdieren met overgewicht leidt tot gezondheidsproblemen die niet alleen de gewrichten en interne organen enorm onder druk zetten, maar ook enorme invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Bij Purina hebben we veel ervaring met het stimuleren van een gezond dieet en een gezonde levensstijl voor onze huisdieren. Wij komen met baanbrekende innovaties in de huisdiervoedingsindustrie en vele daarvan zijn de nieuwe norm geworden op dit gebied. Denk hierbij aan onze klinische diëten, de eerste diëten op de markt die speciaal zijn samengesteld om bij te dragen aan gewichtsverlies en het behoud van een gezond gewicht.

Daarnaast vervulden we een pioniersrol in de "body condition score" die nu op grote schaal wordt toegepast. Deze score wordt niet alleen gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, maar wordt door dierenartsen en dierenliefdadigheidsinstellingen gezien als de gouden norm om de lichaamsconditie van huisdieren te beoordelen en eventueel overgewicht of obesitas vast te stellen. We blijven nauw samenwerken met dierenartsen om huisdiereigenaren meer inzicht te geven in hoe ze door hun eigen gedrag te veranderen een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van hun huisdier met overgewicht.

banner beagle dat trucje doet

Ons doel is om het risico op obesitas bij huisdieren te verlagen door middel van gezamenlijke preventieprogramma's. Om echt het verschil te maken, werken we hierbij samen met belangrijke spelers op het gebied van huisdiervoeding en volksgezondheid.

We begrijpen dat de oorzaak van het probleem zo diepgeworteld zit, dat we het niet alleen af kunnen. We moeten samenwerken binnen onze sector en met andere belangrijke belanghebbenden om echt verandering teweeg te kunnen brengen.

Het aanpakken van obesitas bij huisdieren is een nog grotere uitdaging wanneer veel huisdiereigenaren zich niet eens realiseren dat hun huisdier overgewicht heeft.

Bijdragen aan Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in Society

ANDERE BELOFTEN