perros
Milieu

IMPLEMENTEREN VAN VERANTWOORDE PRODUCTIE

Ons doel

Voor 2016: controle uitvoeren op verantwoorde productie van grondstoffen bij 50% van onze directe leveranciers.

Voor 2017: 100% van onze soja is traceerbaar.

Voor 2020: 100% van de vis- en zeevruchteningrediënten zijn verantwoord verkregen.

81

Wat we tot nu toe hebben bereikt

2016: controle uitvoeren op verantwoorde productie bij 50% van onze directe leveranciers is 100% gerealiseerd.

2017: 87% van onze soja is traceerbaar


Voor 2018: 65% van onze directe grondstoffen is gedekt door controles op verantwoorde productie.

Voor 2018: 100% van onze soja is traceerbaar.

Voor 2018: Hoewel we op dit moment 47% hebben gerealiseerd, hebben we onze oorspronkelijke criteria aangescherpt door te focussen op het volume van de verkregen vis.

Ons standpunt: Purina en verantwoorde productie

Of het nu gaat om een huisdiereigenaar, een supermarkt of een dierenarts, iedereen wil weten waar onze ingrediënten vandaan komen en wat de impact op het milieu is van de productie en het verkrijgen ervan en wat ons beleid hiervoor is.

Bij Purina blijven we onze benadering van verantwoorde productie steeds ontwikkelen. We willen dat onze leveranciers kwalitatief hoogwaardige grondstoffen produceren op een verantwoorde en duurzame manier. Samen met onze leveranciers werken we aan het belang van goede traceerbaarheid. Daarnaast brengen we onze leveranciers in contact met externe partners om onze volledige toeleveringsketen te evalueren. We werken bijvoorbeeld samen met organisaties als Proforest en Sustainable Fisheries Partnership om te bepalen hoe verantwoord onze bedrijfsvoering is. Hierin zijn we toonaangevend voor waar Nestlé op het gebied van verantwoorde productie mee bezig is.

afbeelding vrouw tilt kat op

We werken niet alleen regelmatig samen met onze partnerorganisaties, maar ons team heeft ook regelmatig contact met leveranciers en inkopers en bezoekt productielocaties. Dit geeft ons een goed beeld van de manier waarop onze leveranciers te werk gaan. Het kan lastig zijn om al onze leveranciers te bezoeken, aangezien enkele van onze producten een zeer complexe toeleveringsketen hebben. Toch hebben we maatregelen getroffen zoals het regelmatig beoordelen van boerderijen om ervoor te zorgen dat onze leveringsketen aansluit bij ons programma voor verantwoorde productie. Helemaal tot aan de boerderij.

De reputatie van Purina rondom verantwoorde productie is belangrijk. En daarom hebben we langetermijnstrategieën vastgesteld voor de grondstoffen in onze producten. Zo weten consumenten en belanghebbenden dat ze kunnen vertrouwen op hoe onze ingrediënten worden geproduceerd.

In de afgelopen 18 maanden hebben we meer dan 300 boerderijen beoordeeld.

Bijdragen aan Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, onze gemeenschap en de planeet.

Lees meer over Nestlé in Society

ANDERE BELOFTEN