Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
man en hond rennen op het strand

Implementeren van verantwoorde productie

We begrijpen dat het belangrijk is voor jou om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen, daarom zetten we ons in voor het produceren van duurzaam en verantwoorde voeding voor huisdieren.

Onze doelstelling

Tegen 2022 zullen onze vis- en zeevruchteningrediënten voor 100% verantwoord zijn verkregen.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

In 2020 was al 76% onze vis- en zeevruchteningrediënten verantwoord verkregen en 99% van onze soja was verantwoord verkregen en traceerbaar. We blijven gedreven om het doel om 100% van onze vis- en zeevruchteningrediënten op verantwoorde wijze te hebben ingekocht te realiseren. Dus verlengen we onze inzet tot 2022 en hebben er vertrouwen in dat we onze doelstelling dan kunnen bereiken Ondanks de grote vooruitgang die we hebben geboekt, blijft het een hele uitdaging om alleen verantwoorde vis in te kopen. De COVID-situatie heeft er in 2020 voor gezorgd dat landen in lockdown gingen en boten vaak in de haven bleven, door een tekort aan bemanning. Dat alles heeft geleid tot een verminderde beschikbaarheid van sommige vissen en verantwoord verkregen vissoorten. Het percentage verantwoord verkregen vis en zeevruchteningrediënten, zoals gedefinieerd door Nestlé, wordt beoordeeld door het Sustainable Fisheries Partnership.

In 2019: 53% van onze vis- en zeevruchteningrediënten zijn verantwoord verkregen *volgens de Richtlijnen Verantwoord Inkopen van Nestlé.

Ons standpunt: Purina en verantwoorde productie

Of het nu gaat om een huisdiereigenaar, een supermarkt of een dierenarts, iedereen wil weten waar onze ingrediënten vandaan komen en wat de gevolgen voor het milieu zijn. Ook willen ze weten welk beleid we voeren.

Bij Purina blijven we onze benadering van verantwoorde productie steeds ontwikkelen. We willen dat onze leveranciers kwalitatief hoogwaardige grondstoffen produceren op een verantwoorde en duurzame manier. Samen met onze leveranciers werken we aan het belang van goede traceerbaarheid. Daarnaast brengen we onze leveranciers in contact met externe partners om onze volledige toeleveringsketen te evalueren. We werken bijvoorbeeld samen met organisaties als Proforest en Sustainable Fisheries Partnership om te bepalen hoe verantwoord onze bedrijfsvoering is. Hierin zijn we toonaangevend voor waar Nestlé op het gebied van verantwoorde productie mee bezig is.

We werken niet alleen regelmatig samen met onze partnerorganisaties, maar ons team heeft ook regelmatig contact met leveranciers en inkopers en bezoekt productielocaties. Dit geeft ons een goed beeld van de manier waarop onze leveranciers te werk gaan. Het kan lastig zijn om al onze leveranciers te bezoeken, aangezien enkele van onze producten een zeer complexe toeleveringsketen hebben. Toch hebben we maatregelen getroffen zoals het regelmatig beoordelen van boerderijen om ervoor te zorgen dat onze leveringsketen aansluit bij ons programma voor verantwoorde productie.

De reputatie van Purina rondom verantwoorde productie is belangrijk. En daarom hebben we langetermijnstrategieën vastgesteld voor de grondstoffen in onze producten. Zo weten consumenten en belanghebbenden dat ze kunnen vertrouwen op hoe onze ingrediënten worden geproduceerd.

 

In de afgelopen 18 maanden hebben we meer dan 300 boerderijen beoordeeld.

Purina Experts

 

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in de maatschappij

Ondersteuning van het EASTI Fishery Improvement Project - op weg naar een gecertificeerde duurzame tonijnvangst

Bij Purina ondersteunen we samen met ons moederbedrijf Nestlé het EASTI-project (Eastern Atlantic Sustainable Tuna Initiative) om de visserij te verbeteren (Fishery Improvement Project, FIP). Het doel van het project is om de duurzaamheid van de visserij te verbeteren en vervolgens volledig te beoordelen volgens de MSC-standaard.

De volgende tonijnsoorten vallen onder het EASTI FIP: grootoogtonijn, bonito en geelvintonijn, die door 33 Purse Seine vissersvaartuigen in de Atlantische Oceaan in internationale wateren en de Exclusieve Economische Zones (EEZ) van verschillende West-Afrikaanse kuststaten worden gevangen.

Regeneratieve landbouw voor een gezonde bodem Gezondere bodems zijn productiever. Ze herbergen een breed scala aan biodiversiteit en kunnen meer organische koolstof en water opslaan. Regeneratieve landbouwmethoden herstellen de bodemgezondheid en vormen een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van Purina. We werken samen met boeren, leveranciers en gemeenschappen om conventionele landbouwmethoden om te zetten in regeneratieve landbouwmethoden die natuurlijke hulpbronnen zoals bodem, water en biodiversiteit beschermen en herstellen.

In Frankrijk is Purina een partner van het Living Soils'' Initiative, dat training en technische ondersteuning biedt aan boeren die bereid zijn regeneratieve landbouwpraktijken toe te passen en hun impact op de bodem te meten. Het project heeft ook tot doel nieuwe financiële instrumenten te ontwikkelen om de overgang van boeren naar deze nieuwe methoden te versnellen.

vrouw houdt kat vast
Onze impact
Onze beloften
We zetten ons in voor huisdieren, de mensen die van ze houden én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die in 2023 moeten zijn gerealiseerd.