perros
Samenleving

STIMULEREN VAN DE AANWEZIGHEID VAN HUISDIEREN OP DE WERKVLOER

Ons doel

Voor 2020 zullen we door heel Europa 200 samenwerkingsverbanden opzetten voor Pets At Work-initiatieven.

25

Wat we tot nu toe hebben bereikt

25% gerealiseerd

Er zijn 50 allianties getekend met bedrijven in heel Europa waar honden welkom zijn op de werkvloer.

afbeelding hond met drie werknemers op kantoor

Ons standpunt:

Het leven wordt steeds complexer. Door factoren als verstedelijking, forenzen en de tijd die we online besteden wordt het steeds lastiger om huisdieren te houden en tijd met ze door te brengen.

Als vooraanstaand petcare bedrijf willen we mensen helpen om alles te halen uit het houden van huisdieren in de steeds veranderende wereld waarin we leven. Een van de manieren waarop we de hele dag door kunnen genieten van het gezelschap van onze huisdieren is door hun aanwezigheid op het werk.

afbeelding hond wordt geaaid op kantoor

We weten dat huisdieren een enorm positieve invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid en gesteldheid. Maar langere werkdagen, de groeiende 'on-the-go' consumptie maatschappij en verschuivingen van de bevolking van het dorps- naar het stadsleven maken het lastig om huisdieren een plek te geven in ons leven in deze 21e eeuw.

Dankzij ons Pets At Work-programma hebben alle medewerkers de mogelijkheid om hun trouwe viervoeters mee te nemen naar hun werk. We hopen dat we door onze ervaringen te delen andere bedrijven kunnen inspireren om ook honden te verwelkomen. Klik hier voor meer informatie over Pets At Work.

Wist u dat uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die hun huisdier meenemen naar hun werk minder stresssymptomen vertonen? Of dat het hebben van huisdieren op de werkplek een gezonde balans creëert tussen privé en werk?

Huisdieren op kantoor bij Purina

Wij zijn ervan overtuigd dat mensen en huisdieren beter af zijn als ze bij elkaar zijn. Het hebben van huisdieren op kantoor is een duidelijk voorbeeld van onze passie voor huisdieren en de Purina normen en waarden die we gemeen hebben. We werken er hard aan om de Nestlé Purina kantoren in Europa zo huisdiervriendelijk mogelijk te maken.

Op vele van onze locaties zijn onze trouwe viervoeters niet meer weg te denken van de werkplek. Op sommige locaties zijn honden een dag of week per jaar welkom, maar op andere hebben de honden echt een eigen plekje en horen ze er helemaal bij.

In het Verenigd Koninkrijk loopt Pets at Work al sinds 2003 en ons Britse hoofdkantoor werd in 2015 het eerste volledig hondvriendelijke Nestlé kantoor in de wereld.

afbeelding hond wordt geaaid op kantoor
Pets at work

Sluit je aan bij de Pets At Work Alliance en wij helpen je om jouw kantoor hondvriendelijk te maken

We willen onze ervaring graag delen en voorbeelden geven van hoe je een Pets At Work-programma kunt opzetten samen met anderen. Daarom nodigen we andere bedrijven en organisaties uit om in onze voetsporen te treden. Ons doel is om voor 2020 200 samenwerkingsverbanden op te zetten door heel Europa en Pets At Work-initiatieven te bewerkstelligen.

Met onze hulp kan ieder bedrijf op zijn eigen manier huisdiervriendelijk worden. Wij ondersteunen je in het proces. Van stickers met Hondvrij en Hondvriendelijk tot gedragstests voor honden: wij helpen bedrijven om een succesvol en duurzaam programma te implementeren.

Daarnaast hebben we een Pets At Work stappenplan ontwikkeld met 6 eenvoudige stappen aan de hand waarvan externe partners dit programma kunnen implementeren.

Wil je ook deelnemen aan de Pets At Work Alliance, of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via: consumentenservice@purina.nestle.com

Bijdragen aan Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in Society

ANDERE BELOFTEN