perros
Huisdieren

VERWIJDEREN VAN KUNSTMATIGE KLEURSTOFFEN UIT ONZE PRODUCTEN

Ons doel

In 2020 bevatten onze hoofdmaaltijdproducten geen kunstmatige kleurstoffen meer. In 2023 bevatten onze snacks geen kunstmatige kleurstoffen meer.

45

Wat we tot nu toe hebben bereikt

In 2018 is in totaal 84 ton kunstmatige kleurstoffen gebruikt, ten opzichte van 125,2 ton in 2017. Dit is een vermindering van 32,8% sinds december 2017.

We hebben grote vooruitgang geboekt bij onze hoofdmaaltijdproducten. De voedingen van de merken hieronder bevatten geen kunstmatige kleurstoffen: onder andere Purina Pro Plan, Felix, Gourmet, Beneful en Bonzo.

Sinds 2016 hebben we 70 ton kunstmatige kleurstoffen verwijderd uit vele verschillende producten, een algehele verlaging van 45,4% tot nu toe.

En we zijn ervan overtuigd dat we onze doelstellingen voor 2020 en 2023 zullen realiseren.

bonzo

Ons standpunt: Kunstmatige kleurstoffen in huisdiervoeding

We weten dat de meeste eigenaren kiezen voor huisdiervoeding die er smakelijk uitziet. Tijdens het productieproces kan huisdiervoeding kleurverlies lijden. Kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat het product een smakelijke en consistente uitstraling heeft. Niet-kunstmatige kleurstoffen zijn kleurstoffen die in de natuur voorkomen. Wanneer ze uit de natuur worden gehaald zijn ze "natuurlijk" en wanneer ze worden verwerkt worden ze gezien als niet-kunstmatig.

We begrijpen dat mensen niet willen dat kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd aan het voedsel dat ze eten. En we begrijpen ook dat ze niet willen dat die worden toegevoegd aan het voedsel van hun huisdier.

banner kunstmatige kleurstoffen in dierenvoeding

Aan veel van onze producten zijn geen kunstmatige kleurstoffen toegevoegd. Denk hierbij aan onze superpremium droogvoerproducten van Purina Pro Plan en onze natvoermerken voor katten als Felix en Gourmet. Deze producten vertegenwoordigden meer dan de helft van onze verkoop in 2014.

Het duurt even voordat je het recept van een product hebt aangepast, maar we hebben al grote stappen gezet. De beoordeling van onze premium droogvoerproducten hebben we bijvoorbeeld al afgerond. En er wordt nu een plan opgesteld om eventuele toegevoegde kunstmatige kleurstoffen te verwijderen die de droogvoerproducten van Purina nog bevatten.

BONZO® is het eerste merk waarvan voor alle producten geldt dat geen kunstmatige kleurstoffen zijn toegevoegd. BONZO® biedt droogvoer, natvoer en snacks voor honden.

Bijdragen aan Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in Society

ANDERE BELOFTEN