Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Man knuffelen met hond

Stimuleren van het adopteren van huisdieren

Bij Purina geloven we dat ieder huisdier een liefdevol thuis verdiend. Daarom ondersteunen we overal in Europa adoptieprogramma's die bijdragen aan een hoger adoptiecijfer voor huisdieren.

Onze doelstelling

In 2023 ondersteunen onze top 10 markten in Europa adoptieprogramma's en organisaties die bijdragen aan een hoger adoptiecijfer voor huisdieren.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

90% bereikt

In 2020: 15 landen zijn een samenwerking rond het adopteren van huisdieren aangegaan  met 28 partnerorganisaties.

In 2019: 13 landen zijn een samenwerking rond het adopteren van huisdieren aangegaan met 22 partnerorganisaties.In totaal zijn in 28 landen, waaronder Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en vele andere, een samenwerking rond het adopteren van huisdieren aangegaan met een 50-tal partnerorganisaties.

Al deze organisaties zetten zich in om zoveel mogelijk huisdieren aan een nieuwe thuis te helpen. Door samen te werken kunnen we nog meer huisdieren een gezond, veilig en goed leven bieden. In de periode 2019-2020 hebben 98.731 huisdieren via onze partnerorganisaties een nieuw thuis gekregen.

Daarbovenop hebben we sinds het begin van de COVID-19-uitbraak 3 miljoen maaltijden gedoneerd aan dierenwelzijnorganisaties en asielen in meer dan 15 landen, in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Ons standpunt: Purina, allianties en samenwerkingen

Bij Purina houden we van huisdieren en zijn we sterk overtuigd van de voordelen die het bezit van een huisdier met zich meebrengt, zowel voor individuen als voor de samenleving als geheel. Huisdierliefhebbers kunnen niet zonder hun huisdier en de meeste huisdieren wereldwijd zijn zeer geliefd en verzorgd. Toch worden om financiële en maatschappelijke redenen ieder jaar duizenden honden, katten en andere huisdieren achtergelaten, en hun aantal neemt toe.

We zijn ons bewust van de unieke positie waarin wij ons bevinden. Daarom zijn we al betrokken bij een aantal programma's die het adopteren van huisdieren stimuleren door middel van samenwerking en allianties. Toch willen we onze ervaring en ons netwerk inzetten in nog meer landen, om nog meer huisdieren aan een liefdevolle thuis te helpen.

 

Overal in Europa ondersteunen we adoptieprogramma's die bijdragen aan een hoger adoptiecijfer voor huisdieren. We leveren voeding aan dierenasielen en ondersteunen sensibiliseringsevenementen en educatieve campagnes over de voordelen van huisdierenadoptie en de verantwoordelijkheden die ermee gepaard gaan. Donaties van dierenvoeding vormen een belangrijk onderdeel van de steun aan onze partners. Dat gold zeker tijdens de pandemie, toen veel steun aan de huisdierenopvang wegviel. In de loop van 2020, toen de nood het hoogste was, schonken we miljoenen huisdiermaaltijden aan onze adoptiepartners en andere hulpbehoevenden.

 

We weten dat de band die iemand heeft met zijn of haar huisdier vele voordelen biedt. Daarom zoeken we naar concrete oplossingen die leiden tot een rijker leven voor huisdieren en de mensen die van ze houden.

Purina Experts

Bestaande adoptieprogramma's

Bij Purina maakt samenwerken met partners een belangrijk deel uit van onze inzet voor huisdieren. Het enorme verschil dat we maken met onze bestaande samenwerkingsverbanden met goede doelen en organisaties in de hele regio is nu al zichtbaar.

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé  in de maatschappij

vrouw houdt kat vast
Onze impact
Onze beloften
We zetten ons in voor huisdieren, de mensen die van ze houden én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die in 2023 moeten zijn gerealiseerd.