Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kat speelt met balletje

Bijdragen om het risico op obesitas bij huisdieren te verlagen.

Ernstig overgewicht is een groot gezondheidsprobleem bij honden en katten. Daarom is het ons doel om gezamenlijk met preventieprogramma's het risico op obesitas bij huisdieren te verlagen.

Onze doelstelling

In 2023 zullen onze top 10 markten in Europa onze allianties en programma's ondersteunen. Door middel van gezamenlijke preventieprogramma's proberen we het risico op obesitas bij huisdieren te verlagen.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

50% gerealiseerd

In 2017 hebben we "Healthy Love" geïntroduceerd, een programma waarmee we dierenartsen voorzien van de juiste informatie om het gesprek aan te kunnen gaan met huisdierbezitters over het behoud van een gezond gewicht voor hun huisdier.

Het programma richt zich op:

  • Het voorkomen van obesitas (behoud van een gezond gewicht) bij alle huisdieren, waarbij de focus ligt op huisdieren in een risicogroep;
  • Het aanpakken van obesitas – vereenvoudigd afvalprogramma voor huisdieren met overgewicht;
  • Het voorkomen van het jojo-effect – een blijvend gezond gewicht na succesvol gewichtsverlies, door gezonde gewoonten vol te houden.

In 2018 hebben we het ‘Healthy Love’-programma gelanceerd op 4 van onze topmarkten. Helaas moesten we de campagne in maart 2020 stilleggen als gevolg van de lokale beperkingen door de COVID-19-crisis voor dierenartsenpraktijken. Ondertussen hebben we het academisch onderzoek naar de behandeling en preventie van obesitas ondersteund en met mediacampagnes in 5 van onze topmarkten over de resultaten ervan gecommuniceerd.

Ons standpunt

Uit onderzoek blijkt dat obesitas het grootste gezondheidsprobleem is onder huisdieren. Bij 33-58% van de honden en katten is overgewicht vastgesteld. De moderne levensstijl en de neiging om huisdieren te overvoeren met snacks, snoepjes en koekjes (als uiting van 'te veel liefde') zijn enkele van de grootste veroorzakers van dit probleem. Deze epidemie van huisdieren met overgewicht leidt tot gezondheidsproblemen die niet alleen de gewrichten en interne organen enorm onder druk zetten, maar ook enorme invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Bij Purina hebben we veel ervaring met het stimuleren van een gezond dieet en een gezonde levensstijl voor onze huisdieren. Wij komen met baanbrekende innovaties in de huisdiervoedingsindustrie en vele daarvan zijn de nieuwe norm geworden op dit gebied. Denk hierbij aan onze klinische diëten, de eerste diëten op de markt die speciaal zijn samengesteld om bij te dragen aan gewichtsverlies en het behoud van een gezond gewicht.


Ons doel is om het risico op obesitas bij huisdieren te verlagen door middel van gezamenlijke preventieprogramma's. Om echt het verschil te maken, werken we hierbij samen met belangrijke spelers op het gebied van huisdiervoeding en volksgezondheid.

We begrijpen dat de oorzaak van het probleem zo diepgeworteld zit, dat we het niet alleen kunnen doen. We moeten binnen onze sector en met andere belangrijke belanghebbenden samenwerken om het verschil te maken.

Daarnaast vervulden we een pioniersrol in de "body condition score" die nu op grote schaal wordt toegepast. Deze score wordt niet alleen gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, maar wordt door dierenartsen en dierenliefdadigheidsinstellingen gezien als de gouden norm om de lichaamsconditie van huisdieren te beoordelen en eventueel overgewicht of obesitas vast te stellen. We blijven nauw samenwerken met dierenartsen om huisdiereigenaren meer inzicht te geven in hoe ze door hun eigen gedrag te veranderen een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van hun huisdier met overgewicht.

 

Het aanpakken van obesitas bij huisdieren is een nog grotere uitdaging wanneer veel huisdiereigenaren zich niet eens realiseren dat hun huisdier overgewicht heeft.

Purina Experts

 

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in de maatschappij

Vrouw houdt kat vast
Onze impact
Onze beloften
We zetten ons in voor huisdieren, de mensen die van ze houden én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die in 2023 moeten zijn gerealiseerd.