Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
meisje met rode kat in haar armen

Stimuleren van programma's voor verantwoord huisdiereigenaarschap voor kinderen

Kinderen zijn de volgende generatie huisdiereigenaren en het is belangrijk dat zij waardevolle voorlichting krijgen over verantwoord huisdierenbezit.

Onze doelstelling

In 2023 hebben 2.000.000 kinderen deelgenomen aan onze programma's voor verantwoord huisdiereigenaarschap.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

92% gerealiseerd

In 2020 zijn in totaal 1.846.129 kinderen in Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Rusland en Spanje via onze programma's voorgelicht over verantwoord huisdierbezit. We werken ook samen met veel verschillende soorten organisaties om ons te helpen deze programma's in en buiten het klaslokaal te verwezenlijken.

Aangezien kinderen de volgende generatie huisdiereigenaren zijn, is het belangrijk dat ze de voordelen kennen en voorlichting krijgen over huisdieren.

Het doel van ons digitale programma voor verantwoord huisdierbezit, Pet School, is om het leven van zowel jonge huisdiereigenaren en hun huisdieren te verbeteren. Kinderen leren hoe ze een huisdier moeten benaderen, hoe ze hun gedrag kunnen begrijpen en hoe ze ze moeten verzorgen en voeden. Het programma is in zes van onze tien grootste markten actief en is beschikbaar in vele talen.

Ons standpunt

Bij Purina geloven we dat de band tussen mens en huisdier hun leven verrijkt en dat het hebben van een huisdier voordelen heeft op allerlei vlakken. Kinderen zijn de volgende generatie huisdiereigenaren en het is belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de voordelen van het houden van huisdieren en hoe ze zich het best in hun buurt kunnen gedragen. Huisdieren leren kinderen levenslessen op het gebied van verantwoordelijkheid, het tonen van affectie en het respecteren van grenzen.

 

We willen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Europa leren over hoe ze een verantwoordelijke huisdierbezitter kunnen zijn. Van hoe je een huisdier benadert tot het begrijpen van het gedrag, hoe je ze verzorgt en hoe en wat je ze te eten geeft. Zo vormen we de verantwoordelijke huisdiereigenaren van de toekomst.

 

Tijd doorbrengen met huisdieren kan spannend en emotioneel zijn, vooral voor kinderen.

Purina Experts

Bestaande adoptieprogramma's

In veel landen in Europa lopen al jaren lang succesvolle programma's rondom het houden van huisdieren. In Italië, bijvoorbeeld, is de 'Scuola di Petcare' al 10 jaar actief, waar ongeveer 250.000 kinderen van de basisschool en hun families worden voorgelicht over de voordelen van verantwoord huisdierbezit.
In Nederland sponsort Purina al vele jaren het Dierendiploma, van Stichting Met Dieren Meer Mens. Het Dierendiploma is een digitaal lesprogramma voor kinderen in de leeftijd van 8-9 jaar. Tijdens de les leren de kinderen hoe om te gaan met dieren, hoe ze te verzorgen en wat dieren wel en niet mogen eten. Tot en met 2020 hebben al 617.235 kinderen hun Dierendiploma behaald.

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in de maatschappij

CASE STUDY: Nationale Dierendiploma Dag

Stichting Met Dieren Meer Mens organiseerd in 2019 op Werelddierendag de Nationale Dierendiploma Dag, een dag waarop scholen mee kunnen doen aan het Dierendiploma. Purina sponsorde dit evenement. Het Dierendiploma bestaat uit digitale lessen om kinderen van 8-9 jaar op een verantwoorde manier te leren omgaan met huisdieren. De lessen zijn zo gemaakt dat docenten ze gemakkelijk in hun eigen lessen kunnen integreren. Scholen konden ook meedoen aan een wedstrijd, waarbij ze kans maakten op gastles van een BN-er om de Dierendiploma-lessen op hun school te geven. Het was een zeer geslaagde dag met 1.962 kinderen die meededen en hun Dierendiploma in ontvangst mochten nemen!

Lees meer over de Nationale Dierendiploma Dag

vrouw houdt kat vast
Onze impact
Onze beloften
We zetten ons in voor huisdieren, de mensen die van ze houden én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die in 2023 moeten zijn gerealiseerd.