Your Pet, Our Passion.

Australian Silky Terriër

De lange, weelderige vacht van deze schoothond valt in twee delen uiteen langs de wervelkolom en is blauw en taankleurig, grijsblauw en taankleurig, zilver en taankleurig of zilverblauw en taankleurig. Meer informatie vind je in de rasstandaard. Als deze hond volgroeid is, is hij ongeveer 23cm hoog en weegt hij ongeveer 3,5-4,5kg. Hij ziet er geraffineerd uit, maar niet fragiel.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Hoewel de Australian Silky Terriër een schoothond is en gefokt werd als vriendelijke gezelschapshond, heeft hij ook terriërachtige trekken. Niet vreemd, gezien zijn voorvaderen! Hij is alert, zelfverzekerd, energiek en er zit nog steeds wat jachtinstinct in, waarmee zijn voorvaderen knaagdieren en zelfs slangen doodden!

Oorsprong

Land van herkomst: Australië

Deze Australische hond stond ooit bekend als de Sydney Silky en zijn voorouders zijn de Yorkshire- en de Australische Terriër. Er wordt vanuit gegaan dat toen fokkers de Australische terriër ontwikkelden tegen het einde van de 19e eeuw, ze de Yorkie gebruikten om de blauw-en-tan-kleur van de vacht te verbeteren. De zijdezachte puppy's die hieruit geboren werden vormden de basis voor het ras dat we nu kennen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!