Your Pet, Our Passion.

Bearded Collie

De Bearded Collie is slank en actief. Het is een middelgrote hond met een lange, ruwharige bovenvacht, die van nature naar de zijkant valt. De vacht is zwart, blauw, reebruin, grijs, bruin of zandkleurig, met of zonder witte vlekken. Reuen zijn meestal 53-56cm hoog en teven 51-53cm. Ze wegen tussen de 18 en 28kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit ras is alert, leert graag en is graag in het gezelschap van mensen. Het zijn vriendelijke honden die graag onderdeel uitmaken van alle aspecten van het gezinsleven en meestal goed met andere honden en huisdieren overweg kunnen. Onbekenden worden met veel enthousiasme en geblaf onthaald, maar zijn vaak zeer welkom.

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

De 'Beardie' werd in Schotland ontwikkeld uit lokale schaapherdershonden, in het bijzonder de Old English Sheepdog en mogelijk ook de Poolse Laaglandherder en de Komondor. Oorspronkelijk waren er twee soorten Bearded Collies: een kleinere, lichtere herder uit de Schotse hooglanden, en een zwaardere drijfhond met een zwarte vacht uit de Schotse laaglanden. Er wordt aangenomen dat de moderne Bearded Collie een combinatie is van deze twee herdershonden. 'Collie' is een Schots woord voor schaapherdershond.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!