Your Pet, Our Passion.

Duitse Staande Hond Korthaar

De Duitse Staande hond korthaar is een grote, gespierde hond met een edele verschijning. Volwassen mannetjes zijn 58-64cm hoog en vrouwtjes 53-59cm. Ze wegen ongeveer 25-32kg. De korte, platte vacht kan verschillende patronen en kleurcombinaties hebben, waaronder leverkleurig, wit en zwart. Meer informatie vind je in de rasstandaard.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Duitse Staande hond korthaar heeft een goed ontwikkeld jachtinstinct en de energie die nodig was voor zijn oorspronkelijke rol als jachthond. Dit is een fijne gezelschapshond voor een actief gezin dat hem kan geven wat hij nodig heeft. Hij staat bekend als loyaal, vriendelijk en aanhankelijk.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De Duitse Staande hond korthaar werd in de 19e eeuw ontwikkeld uit speurhonden en staande honden, voornamelijk de Foxhound, de Zweethond, de Spaanse en de Engelse Staande hond. Het is een allround HPR-hond (hunt, point, retrieve), die zowel op land als in het water werkt. De Duitse Staande hond korthaar was de eerste HPR-hond die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Duitsland werd gebracht. Dit is een populair gezelschapsdier, maar ook een hardwerkende jachthond.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!