Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Epagneul Breton

De Epagneul Breton is een middelgrote, gedrongen hond met een middellange vacht in de kleuren oranje en wit, leverkleurig en wit, zwart en wit, driekleurig of gespikkeld. Reuen hebben een schofthoogte van 48-51cm en teven zijn 47-50cm als ze volgroeid zijn. Een volwassen hond weegt ongeveer 14-18kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Epagneul Breton of Bretonse Spaniël is een relaxte, liefdevolle, speelse en vriendelijke gezinshond. Hij kan goed overweg met mensen en andere honden en is graag bij zijn familie. Hij is enthousiast, levendig en energiek en is graag in de natuur.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

Deze hond wordt de Bretonse Spaniël genoemd. Het is een Franse hond die goed is in jagen, wild localiseren en apporteren. Hij is vernoemd naar de regio Bretagne, waar hij werd ontwikkeld. In het midden van de 19e eeuw nam de Britse landadel, die op patrijzen en houtsnippen jaagden, hun honden mee naar de Franse landgoederen, waar ze werden gekruist met lokale jachthonden. Er wordt aangenomen dat de Epagneul Breton afstamt van een kruising van de Gordon Setter, de Engelse Setter en de Fougere Franse spaniël. Tegenwoordig is het een van de populairste jachthonden van Frankrijk.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!