Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Grand Bleu de Gascogne

De Grand Bleu de Gascogne is een grote, indrukwekkende hond met een lange, edele kop en hangoren. Zijn kenmerkende 'blauwe' vacht heeft zwarte vlekken op een witte achtergrond. Volwassen reuen zijn 64-70cm hoog en teven 60cm. Ze wegen 32-35kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Dit ras staat bekend om zijn 'diepe bas', een van de redenen dat hij eerder een werkhond is dan een huisdier. Je buren zullen zijn vocale capriolen waarschijnlijk niet waarderen! Het is een grote vriendelijke reus, met een typisch vriendelijk hondenkarakter en een roedelmentaliteit.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

De Grand Bleu de Gascogne stamt af van de Sint-Hubertushond, een inmiddels uitgestorven bloedhond, en bestaat al sinds de middeleeuwen. Toen jaagde hij op wilde zwijnen, wolven en beren in zijn thuisland Frankrijk. Tegenwoordig wordt hij nog steeds gebruikt bij de jacht op groot wild (herten en zwijnen). Dit is een jachthond voor specialisten, niet echt een huisdier.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!