Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelgrote, actieve hond met een kenmerkende langharige staart en poten met zwemvliezen. De kleur van de vacht kan alle tinten rood of oranje zijn en de langere haren onder de staart zijn vaak lichter. Soms hebben ze witte vlekken op de punt van de staart, de voeten en borst. Een volwassen reu is 48-51cm hoog en een volwassen teefje 45-48cm. Ze wegen ongeveer 17-23kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze hond is gek op het buitenleven en past perfect bij een actief gezin dat op het platteland woont. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever kun je goed trainen en hij blinkt uit in hondensporten zoals flyball, behendigheid, enz. Het is een speels en energiek gezelschapsdier.

Oorsprong

Land van herkomst: Canada

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever werd aan het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld om op watervogels te jagen. Waarschijnlijk zijn ze het resultaat van kruisingen tussen Golden Retrievers, Chesapeake Bay Retrievers, Labrador Retrievers en Flat-Coated Retrievers. Mogelijk zit er ook een beetje Cocker Spaniël, Ierse Setter en werkcollie in, en misschien zelfs een of twee keesachtige honden. Vroeger werden ze Little River Duck Dog of Yarmouth Toller genoemd.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!