Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Old English Sheepdog

De Old English Sheepdog heeft een kenmerkende lange, ruwharige vacht over zijn gedrongen lijf. Het lijkt alsof zijn ogen helemaal bedekt worden, maar zijn zicht wordt nooit beperkt. De vacht van deze hond kan elke tint grijs, schimmel of blauw zijn, met of zonder witte vlekken. Een volwassen reu is minimaal 61cm hoog en weegt 36kg of meer. Teven zijn minimaal 56cm en 30kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Old English Sheepdog is een vrolijke, extraverte en erg populaire gezinshond. Hij heeft een zachtaardig karakter maar kan onstuimig zijn als hij speelt. Hou daar rekening mee als er kleine kinderen in zijn buurt zijn. Hij doet graag mee aan alle activiteiten. Verder is hij onbevreesd en een uitstekende waakhond, zeker met zijn doordringende blaf. Vroege training is essentieel om zijn onstuimige karakter in toom te houden.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De Old English Sheepdog ontstond in Engeland in het midden van de 18e eeuw en is waarschijnlijk verwant aan oeroude herdershonden als de Bergamasco, de Bearded Collie, de Briard en de Armant. Zijn bijnaam 'bobtail', wat stompstaartje betekent, zegt iets over zijn geschiedenis. In het Engeland van de 18e eeuw hoefde je geen belasting te betalen over drijfhonden die kuddes naar de markt dreven. Om deze honden te markeren werd hun staart gecoupeerd. De Old English Sheepdog werd ook ingezet als waakhons en soms zelfs als retrieverhond tijdens de jacht. De vacht werd elk jaar geschoren, tegelijkertijd met de schapen, en hun 'wol' werd gebruikt in kleding. Tegenwoordig zijn het echter bijna uitsluitend gezelschaps- en showhonden.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!