Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Portugese Waterhond

De Portugese Waterhond is een gedrongen, middelgrote, gespierde hond die twee soorten vachten kan hebben: lang, golvend haar of kort, ruwharig krulhaar. De vacht van showhonden wordt op de snuit, achterpoten en een deel van de staart geschoren. De vacht kan zwart, wit, bruin, zwart en wit of bruin en wit zijn. Een volwassen reuen is 50-57cm hoog en weegt 19-25kg, teven zijn 43-52cm hoog en wegen 16-22kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Portugese Waterhond is een stabiele, actieve, moedige hond die snel leert. Hij is loyaal en alert en een goede waakhond. Hoewel hij koppig kan zijn als hij niet op de juiste manier wordt gemotiveerd, is hij over het algemeen gehoorzaam aan zijn baasjes.

Oorsprong

Land van herkomst: Portugal

In de twaalfde eeuw werd er voor het eerst geschreven over een zwarte, ruwharige hond die op de Portugese Waterhond lijkt. Hij werd gefokt om vissers te helpen met het binnenhalen van de netten en om andere taken in het water uit te voeren, zoals een net naar een andere boot brengen. Daarnaast bewaakte hij de boot, indien nodig. Nadat de vismethoden in de jaren zestig veranderden en deze honden overbodig werden, nam het aantal Portugese Waterhonden af. Rond 1960 was het ras bijna uitgestorven en waren er nog maar 50 over. Gelukkig werd er een succesvolle campagne gestart om het ras te redden - en in 1984 werden ze erkend door de American Kennel Club. Hoewel het ras nog steeds niet vaak voorkomt, lijkt hun toekomst veilig en is het inmiddels een gezelschapsdier geworden.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!