Your Pet, Our Passion.

Spaanse Waterhond

De Spaanse Waterhond is een middelgrote, robuuste hond die een gekrulde, wollige vacht met koorden vormt als hij lang is. Het is een sterke en gespierde hond. Een volwassen reu is 44-50cm hoog en weegt 18-22kg. Een teefje is 40-46cm hoog en weegt 14-18kg. De vacht is effen zwart, wit of bruin, of zwart-wit of bruin-wit.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Spaanse Waterhond is een trouwe, vriendelijke, stabiele en vrolijke hond die gek is op het hele gezin, maar de neiging heeft om zich aan een persoon te hechten. Hij is een natuurlijke waakhond die je blaffend waarschuwt als hij denkt dat dat nodig is.

Oorsprong

Land van herkomst: Spanje

Waterhonden met een wollige vacht, zoals de Spaanse Waterhond, komen al duizenden jaren voor in Europa. Ze ontwikkelden zich bijvoorbeeld tot de Barbet (Frankrijk), de Lagotto Romagnolo (Italië) en de Portugese Waterhond. De Spaanse Waterhond is mogelijk met de Moren of met Romeinse handelaren naar het Iberisch schiereiland gekomen. Hij werd gebruikt om schapen en geiten te hoeden in ruige gebieden en om vissers te helpen bij het binnenhalen van netten of overboord geslagen spullen. Tegenwoordig doet hij al deze taken, net als geschoten watervogels ophalen. Daarnaast werkt hij ook regelmatig als speurhond voor de politie.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!